Klarinjo! zoekt (extra) spelers voor komend project met klarinetsolist Arjan Eek - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Klarinjo! zoekt (extra) spelers voor komend project met klarinetsolist Arjan Eek

Zwolle – Het klarinetensemble Klarinjo! is in april door klarinettist en docent Karin Vrieling opgericht. In het ensemble spelen op dit moment 16 klarinettisten in de leeftijd van 10 tot 70+, zowel beginners als gevorderden, enthousiast samen.


Klarinjo! staat onder leiding van Karin Vrieling en Alette van de Belt, die beiden ook meespelen. Het repertoire van Klarinjo! loopt uiteen van klassieke stukken tot populaire en hedendaagse muziek, zoals film- en popmuziek. Het ensemble repeteert vanaf half september elke vrijdagavond van 18.45 tot 20.30 uur in Domusica (Radewijnsstraat 10, Zwolle).

Klarinjo! werkt projectmatig. Het eerste project start op 13 september en loopt tot en met december 2019. Er wordt toegewerkt naar een Klarinetdag op 30 november met bevriende klarinetgroepen uit Amersfoort en Groningen, én een optreden bij het kerstevenement ‘Kerst speel je Samen’ op 15 december 2019 in de Dominicanenkerk. Op de Klarinetdag zal Klarinjo! delen uit een Klarinetconcert van Karl Stamitz spelen, klarinetsolist Arjan Eek zal daarbij op een klarinet van buxushout spelen (een van de vroegste klarinetsoorten). Tevens zal ecoloog en klarinettist Henk Jansen een lezing geven over het hout van de klarinet: het instrument is gemaakt van tropisch hardhout, waarvan de voorraad sterk aan het slinken is. Is er nog toekomst voor de klarinet?
Wie wil ontdekken hoe leuk en inspirerend het samenspelen is, kan meedoen op één van de open repetities van Klarinjo! op vrijdag 13 en 20 september in Domusica. Klarinetspelers kunnen zich ook alleen opgeven voor het eerste project. In overleg is er ook ruimte voor spelers die niet elke week kunnen repeteren.

Artikel delen: