Zwolse Kleindier- en Vogelshow

Ook dit jaar presenteert de Zwolse Kleindierenclub in samenwerking met de Groene Welle en Landstede de Zwolse Kleindier- en Vogelshow. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 december kunnen de bezoekers in de ZBC hal aan de Ossenkamp genieten van konijnen, cavia’s en andere kleindieren, en ook worden er allerlei soorten vogels tentoongesteld. Een must voor alle dierenliefhebbers. Studenten van de Groene Welle tonen de resultaten van de wedstrijd om het mooiste bloemstuk.

De Zwolse Kleindierenclub heeft voor de inmiddels wijd en zijd bekende show weer de samenwerking gezocht met De Groene Welle en Landstede. En deze onderwijsinstellingen werken natuurlijk graag mee. De studenten leren er veel van, de vrijwilligers van de kleindierenclubs worden gesteund in hun werk, en de bezoeker kan volop genieten van de dieren in de vijftig vierkante meter grote tuin die door studenten en docenten is aangelegd.

  

Op de Kleindier- en Vogelshow worden dieren en vogels van de meest uiteenlopende pluimages getoond. Voor de kinderen is het extra leuk om een bezoekje te brengen, want ze kunnen bijvoorbeeld met hun huisdier op de foto en maskers maken. De jaarlijkse keurmeester is ook weer van de partij om cavia’s en marmotten te keuren. Bovendien is er een knuffelhoek, want kijken naar dieren is leuk, maar met ze spelen is nog veel leuker. Studenten van de Groene Welle tonen hun kunnen op het gebied van de bloemsierkunst in de wedstrijd ‘Het Mooiste Bloemstuk’. Verder zijn er ook interessante stands van verschillende organisaties en verenigingen. Kortom: wie van dieren houdt mag het niet missen!

 

De Zwolse Kleindier- en Vogelshow wordt gehouden in de ZBC hal aan de Ossenkamp 5.

De show is op vrijdag 1 december van 19.00 tot 22.00 uur, en op zaterdag 2 december van 10.00 tot 16.30 uur. Toegangsprijs bedraagt € 3.-, voor kinderen tot 12 jaar is het gratis.

Artikel delen: