Zwolse schilder exposeert bij KCO

Zwolle – Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) toont in haar gebouw aan de Kamperstraat 11-13 in Zwolle werk van vormgevers en beeldend kunstenaars uit Overijssel. Tot en met 4 juli zijn hier de schilderijen van de Zwolse schilder Peter Geerts te zien. Daarnaast is de expositie ‘Focus 7: Licht op zitten’, met werk van Overijsselse vormgevers, te zien tot en met 21 mei.


Sanne van der Spek

In de het Debatcentrum en het Kenniscentrum van KCO hangen tot en met 4 juli schilderijen van Peter Geerts. Zijn schilderijen hebben een monumentaal karakter en getuigen van pure schilderkunst. De handeling van het schilderen en de constructie van het beeld vinden elkaar in het grote gebaar. In de expositieruimte van KCO is tot en met 21 mei de expositie ‘Licht op Zitten’ te zien. Zeven vormgevers uit Overijssel tonen lichtobjecten en zitobjecten. Het publiek kan de meeste zitobjecten zelf uitproberen. Dan blijkt dat ‘zitten’ een werkwoord is.

De exposerende vormgevers zijn: Fetsje Anema, Angeline de Jong, Marko de Kok, Els Mondt, Harco Rutgers, Sanne van der Spek en Philipp Wiynck.

Kunst & Cultuur Overijssel (KCO)

Kamperstraat 11-13 Zwolle

Openingstijden: di t/m vr  11.00 t/m 17.00

I.v.m. symposiumactiviteiten is het Debatcentrum beperkt toegankelijk, voor meer info 038-4225030.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer