Verkeersstremmingen op 4 en 5 mei 2008

Zwolle – De herdenkingsactiviteiten in Zwolle op 4 mei a.s. hebben gevolgen voor het verkeer. Op de route van de Stille Omgang wordt het verkeer opgehouden. Om de herdenking in alle rust te laten plaatsvinden, wordt de omgeving van Ter Pelkwijkpark afgezet. Deze afsluiting geeft op 4 mei van 19.30 – 21.00 uur stremming voor al het verkeer.

De stadslijnen 4 en 10 rijden tussen 19.55 en 21.00 uur niet over de Wilhelminasingel maar nemen een alternatieve route via de Jufferenwal, Rodetorenplein, Buitenkant en Dijkstraat waarna ze hun gebruikelijke route oppakken. De bushaltes aan de Sassenpoort, het Kerkbrugje en winkelcentrum Diezerpoort vallen uit. Een alternatieve uit- en opstapplek bevindt zich aan de Eekwal. Ook op 5 mei zijn er verkeersstremmingen (Lees verder).

Vanwege de reguliere activiteiten in de binnenstad en de festiviteiten in park De Wezenlanden op 5 mei worden de volgende straten afgesloten:

–          Kerkstraat (het gedeelte tussen bussluis en Ter Pelkwijkstraat),

–          Groot Wezenland (het gedeelte tussen Kerkbrugje en Schuurmanstraat),

–          Schuurmanstraat,

–          Wiecherlinkstraat,

–          Buserstraat,

–          Luttenbergstraat (het gedeelte tussen Hanekampbrug en Wethouder Alferinkweg),

–          en een deel van de Wethouder Alferinkweg.

Bebording geeft de stremmingen en omleidingroutes aan. Het tankstation aan de Hanekamp is bereikbaar via Hanekamp. Ziekenhuis Isala klinieken, locatie De Wezenlanden, is deze dag bereikbaar via de algemene omleidingroute: Groot Wezenland, Burgemeester van Roijensingel, Stationstraat, Oosterlaan, Deventerstraatweg, Hortensiastraat, Zuidbroeklaan en omgekeerd.

De afsluiting van het gebied binnenstad/Park De Wezenlanden vindt plaats omwille van de veiligheid in verband met de vele bezoekers die worden verwacht.

Reisadvies
De gemeente adviseert om met het openbaar vervoer naar Zwolle te komen. De loopafstand van het station naar de binnenstad en Park De Wezenlanden is minder dan tien minuten. Daarnaast rijden er stadsbussen via de binnenstad. Er bevinden zich haltes aan Eekwal, Dijkstraat en ter hoogte van winkelcentrum Diezerpoort. In de nabije omgeving van het park De Wezenlanden zijn haltes aan Wipstrikkerallee en Hortensiastraat. Voor de fietsers worden fietsrekken geplaatst aan de Wethouder Alferinkweg.

De organisatie van het Bevrijdingsfestival laat weten dat vanaf het station naar het terrein dertien Smarts zullen rijden om festivalbezoekers te vervoeren.

Parkeren

In de nabijheid van het park zijn geen parkeerfaciliteiten aanwezig. Het park is gelegen ter hoogte van vergunninghoudergebieden. Voor parkeermogelijkheden worden de volgende accommodaties aangeraden: parkeergarages Lübeckgarage en Pas de Deux en parkeerterrein Hanzeland. Deze zijn gelegen aan zuidzijde van het station. Via de tunnel onder het spoor kunnen bezoekers de voorzijde van het station bereiken waar verwezen wordt naar de bevrijdingsfestivallocaties. De route naar de parkeeraccommo-daties worden vanuit de invalswegen aangegeven. Op de binnenring in de omgeving van de binnenstad bevindt zich het parkeerverwijssysteem. Dit systeem geeft de parkeeraccommodaties met het aantal beschikbare parkeerplaatsen aan.

Voor informatie omtrent het programma kijk op www.bevrijdingsfestivalzwolle.nl.

Voor meer informatie omtrent de wegwerkzaamheden en de bereikbaarheid van Zwolle kijk op www.bereikbaarheidzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer