Kerkstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Kerkstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, stapelwolken en misschien een buitje

Zwolle – Maandag zien we de kleuren van de Zwolse gemeentevlag terug boven de stad: een combinatie van blauw en wit. Wit zijn de stapelwolken, die langs een blauwe hemel glijden. Tussen de stapelwolken zit misschien een buitje, rond lunchtijd is die kans een beetje groter. De matige wind komt uit westelijke richtingen.

Zondagmiddag werd met hulp van de zon op een haar na 21 graden gehaald op de twee stadsweerstations van Weblog Zwolle. Wij verwachten optimistisch dat dat niveau maandag weer bereikt wordt. Zo’n temperatuur is helemaal niet verkeerd, ideaal voor buitenactiviteiten zelfs. In de nacht naar dinsdag zijn er wolkenvelden en heldere perioden. Het koelt af tot een minimum van circa 11 graden.

Dinsdag heeft de zon te maken met wat meer bewolking. Toch lijken we er overdag een graadje bij te krijgen op de thermometer, dankzij een wind uit het zuidwesten. Het is een overwegend droge dag.

Woensdag wordt boven de Atlantische Oceaan een glijbaan gevormd waarlangs vanuit het noordwesten storingen naar onze regionen afzakken. We zullen er niet omheen draaien: het wordt wisselvallig en koeler. Vanaf woensdag tot en met het weekend is er elke dag kans op regen. De zon zit vaak verscholen achter bewolking. Ook komt er meer wind. Kortom, dit is herfst-light.

Artikel delen: