De Stad Verbeeldt zoekt enthousiaste vrijwilligers

Zwolle – Stichting De Stad Verbeeldt in Zwolle zoekt enthousiaste vrijwilligers voor de expositie Zilveren Camera 2018, die van 9 tot 30 oktober 2019 in het Dominicanenklooster wordt georganiseerd. Deze prestigieuze tentoonstelling bestaat dit jaar 70 jaar.
Als vrijwilliger kun je actief meedoen. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor de rondleidingen, de kassadienst of de functie van suppoost. Wij werken met een enthousiast team van vrijwilligers, amateurs en professionals.

Aanmelding en voor informatie: www.destadverbeeldt.nl/vrijwilligers.

Naast de Zilveren Camera wordt in april/mei 2020 de expositie Terzijde van Ton Broekhuis, één van de grondleggers van Noorderlicht Groningen, naar Zwolle geëxposeerd.

In mei 2020 worden dan de beste foto- en beeldverhalen geëxposeerd over de stad in ontwikkeling in de wijken Aalanden en Binnenstad en andere steden in Nederland en internationaal geëxposeerd met als titel De Stad Verbeeldt 2020.

Stadsgesprekken
In oktober 2019 organiseren wij drie interessante stadgesprekken in de Stadkamer, waarbij storytelling in fotografie, beeld en geluid rond maatschappelijke thema’s centraal staat:

  • 6 oktober 2019 van 14.00 – 16.00 uur over De Toekomst en de Verbeelding van de Stad
  • 14 oktober 2018 van 20.00 – 22.00 uur over Leven in Media en Medialandschap
  • 28 oktober 2019 van 20.00 – 22.00 uur over Nieuwsfotografie en Grenzen Verleggen

Fotosalons, werklabs en ateliers
Op 2 november 2019 gaan wij op excursie naar het Noorderlicht Festival Groningen en volgen er drie Fotosalons rond Visual Thinking Strategies.
In 2020 organiseren wij nog drie werklabs/ateliers over multimediale producties, animaties en games.

Op 5 oktober 2019 is er een Kick-off bijeenkomst in de Stadkamer voor deelnemers, die mee willen doen met de werklabs en ateliers voor de wijken Binnenstad en Aalanden. In deze wijken gaan we samen met (wijk-) bewoners, amateurs, leerlingen en studenten op zoek naar beeldverhalen.

Heb je passie voor verhalen en fotografie of film, meld je aan!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)