Obrechtstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Obrechtstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking maar nauwelijks regen

Zwolle – Dinsdag maakt met een middagtemperatuur van 22 graden kans de warmste dag van de week te worden. Tot zover het goede nieuws, nu volgt het minder goede. Er is ook veel bewolking, waar de zon slechts af en toe langsheen prikt. Vooral in de ochtend kan uit de wolken wat regen vallen. Veel zal het niet zijn. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 4, uit richtingen tussen zuidwest en west. ‘s Middags de meeste wind.

De bewolking hoort bij een warmtefront, dat in de vroege ochtend van west naar oost overtrekt. Het voert behalve iets warmere lucht ook veel bewolking en mogelijk lichte neerslag met zich mee. De thermometers van onze weerstations meldden maandagmiddag een maximum van 21,4 °C in het centrum en 21,6 °C in Zwolle-West. Dat was met assistentie van vrij veel zon, die dinsdag vaker afwezig is. Door de warmere lucht achter het front denken we toch een lichte temperatuurwinst te boeken.

Gisteren noemden we in het weerbericht de glijbaan op de oceaan waarlangs storingen hierheen afzakken. Deze brengen op hun beurt de temperatuur in een glijvlucht. Vanaf woensdag leveren we elke dag grofweg een graadje warmte in. Daarmee komt het kwik beneden normaal uit voor deze tijd van het jaar. Wel even wennen, na de uitzonderlijke zomerwarmte.

Van woensdag tot en met zaterdag passeren enkele neerslaggebieden onze regio. Woensdag wordt het in de middag nat. Donderdag krijgt naar verwachting de minste regen en de meeste ruimte voor de zon. Desondanks is het dan een graad of 16. Dat is best fris.

Artikel delen: