Pathé opent einde jaar 4DX-zaal in Zwolle - Foto: Pathé
Foto: Pathé

Pathé opent einde jaar 4DX-zaal in Zwolle

Zwolle – Ook filmfans uit Zwolle en omgeving kunnen vanaf eind dit jaar genieten van de revolutionaire en dynamische bioscoopervaring 4DX. Pathé Zwolle wordt de eerste bioscoop in de provincie Overijssel waar men zich kan onderdompelen in een vierde dimensie.

Twintig effecten zoals bewegende stoelen, weersimulaties en geuren lopen synchroon met de actie op het scherm en laten de bezoeker niet alleen de actie zien, maar ook ervaren. De bouw van de 4DX-zaal wordt half oktober gestart en naar verwachting wordt de zaal begin december opgeleverd.

Doron Kurz, Director Commerce Pathé: “Na het grote succes van onze al bestaande 4DX-zalen, zijn we enorm verheugd om met Pathé Zwolle alweer onze negende 4DX-zaal te openen. Hiermee kunnen we nu ook mensen in Zwolle en omgeving bedienen met deze exclusieve bioscoopervaring. Met dit innovatieve bioscoopconcept laten we zien dat we voorop lopen in het neerzetten van de beste filmbelevingen voor onze bezoekers.”

Pathé Zwolle zal de negende Pathé-bioscoop in Nederland zijn waar men films in 4DX kan ervaren. In december 2017 opende de eerste 4DX-zalen bij Pathé De Munt in Amsterdam en Pathé De Kuip in Rotterdam. Daarna werden nog vijf zalen geopend in Scheveningen, Eindhoven, Maastricht, Nijmegen en Amsterdam Arena. De achtste zaal zal eind november openen in Utrecht Leidsche Rijn.

Deze manier van filmkijken is zeer populair bij bezoekers. Sinds de opening van de eerste 4DX-zalen, kozen al meer dan 720.000 bezoekers voor deze ervaring. Naast 4DX, dat de marktleider als enige in Nederland aanbiedt, heeft Pathé ook zalen met IMAX en Dolby Cinema voor de beste kwaliteit op gebied van beeld en geluid.

4DX brengt een bioscoopbezoek met de nieuwste technologieën naar een hoger, vierdimensionaal niveau. De zalen zijn uitgerust met bewegende stoelen en verschillende weersimulaties – denk aan regen, wind, sneeuw en onweer. Met de bewegingen van de 4DX-stoelen zijn talloze variaties mogelijk, die je bijvoorbeeld het gevoel geven te vliegen of te duiken. De bezoeker kijkt op deze manier niet alleen naar de actie op het scherm, maar bevindt zich er middenin.

Artikel delen: