Vismeester Eef op bezoek bij KBS De Vlieger 3 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Vismeester Eef op bezoek bij KBS De Vlieger 3

Zwolle – Op 17 september komt VISmeester Eef van hengelsportvereniging Sportvisserij Oost Nederland op bezoek bij KBS De Vlieger 3 in Zwolle voor een visles. Eerst krijgen de leerlingen een biologieles over vis en water, waarna ze aan de waterkant zelf kunnen ervaren hoe leuk het sportvissen is.

De wereld onder water is onzichtbaar en juist daarom juist zo fascinerend. Op 17-9-2019 krijgen basisschoolleerlingen van groep 8 een inkijkje in het huis van de vis. VISmeester Eef vertelt aan de hand van een presentatie over de biologie van vissen, de verschillende vissoorten en het onderwatermilieu. Ook leren de kinderen de basis van het sportvissen en hoe je zorgvuldig omgaat met een gevangen vis – bijvoorbeeld dat je hem met natte handen moet vastpakken, zodat de slijmlaag niet beschadigt.

Na de theorieles gaat de visles ’s middags verder aan de waterkant van een viswater vlakbij de school. Daar kunnen de kinderen in de praktijk ervaren dat vissen een leuke en spannende buitenactiviteit is. Ervaren sportvissers van Sportvisserij Oost Nederland staan klaar om de kinderen te begeleiden zodat ze goed leren vissen. Na afloop wordt samen met de kinderen bekeken welke vissoorten zijn gevangen. Bij sommige vislessen zijn dat er wel vijf of meer!

Niet alleen de leerlingen zijn steevast enthousiast over de vislessen. Juffen en meesters zijn vol lof over de gratis service die Sportvisserij Nederland samen met de hengelsportfederaties en -verenigingen aanbiedt. In 2018 werden maar liefst 650 vislessen gegeven, waarmee 15.000 kinderen zijn bereikt. Na een visles hebben de kinderen meer oog gekregen voor de natuur in hun eigen woonomgeving en ervaren hoe rustgevend het vissen kan zijn. Vissende kinderen gaan vaker naar buiten dan hun niet-vissende leeftijdsgenoten, wat gezond is voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

Artikel delen: