Steenstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Steenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koel en in de middag regen

Zwolle – Woensdag overheerst de bewolking. Deze gaat ervoor zorgen dat Zwolle het niet droog houdt. De ochtend verloopt nog zonder neerslag van betekenis, maar tegen de middag wordt de kans op regen groot. Buien zetten de regenkraan open. De dag begint fris en er zit vervolgens weinig perspectief in de temperatuur. Hoger dan 19 graden komt het kwik niet. En tijdens regen gaan daar weer een paar graden af. De zuidwestelijke tot westelijke bries neemt in de middag toe naar kracht 4.

Wie graag klaagt over het weer beleeft woensdag een topdag. Behalve over het bovenstaande kunnen zij tevens mopperen over het gebrek aan zonnige momenten. Die momenten zijn er wel, maar ze zijn te kort en ze komen te vroeg in de ochtend en te laat in de avond. Brede opklaringen worden pas in de nacht verwacht, een extra reden om nog even lekker te klagen voor het slapen gaan.

Donderdag zijn er nieuwe kansen voor de buien. De maximumtemperatuur op de thermometer blijft steken in de buurt van een povere 17 graden. Er staat een stevige wind uit de noordwesthoek. Die drukt de gevoelstemperatuur ook nog eens behoorlijk. Tussen de buien door zijn fotogenieke felblauwe luchten te zien en ook de zon is dan tijdelijk van de partij. Het is nog niet geheel duidelijk hoe de verhouding buienwolken / blauwe lucht zal uitpakken.

Vrijdag is weer zo’n koele dag. Overdag hangt er boven de stad veel grijzigheid en er zijn lange droge perioden, waarna in de avond en nacht naar zaterdag de Zwolse regenmeters worden voorzien van vers hemelwater.

Artikel delen: