Waterstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Waterstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Stapelwolken en buien

Zwolle – Donderdag bestaat het weerbeeld in Zwolle uit een mozaïek van stukjes blauwe lucht en stevige stapelwolken. Het aandeel blauwe lucht is in de ochtend en avond het grootst. De zon is dan natuurlijk ook het meest present. Regendruppels kunnen de hele dag vallen uit buien die zich niet alleen beperken tot de Waterstraat. De rest van de stad krijgt er ook mee te maken en in de middag neemt de kans daarop verder toe. Dan verdwijnt de blauwe lucht ook langer achter uitdijende stapelwolken.

De buien blijven niet lamlendig boven de stad rondhangen. Ze passeren met een gangetje van ongeveer 40 km/u, wat het voordeel heeft dat je er niet al te lang last van hebt. Tussendoor zijn er ook droge momenten. Waar je misschien wel langduriger last van hebt, is de noordwestenwind. Windkracht 3 à 4, die de maximumtemperatuur van slechts 17 graden nog frisser doet aanvoelen. Dat middagmaximum is bijna 3 graden beneden het gemiddelde voor begin september.

De verwachte etmaalhoeveelheid regen is donderdag grofweg 4 millimeter. Ter vergelijking: woensdag tapten de beide regenmeters van Weblog Zwolle in het centrum en het westen van de stad ruim 6 millimeter af. Bij deze neerslagverwachting dekken we ons veiligheidshalve in, door te vermelden dat buien plaatselijk regen droppen en niet overal. Hier kan het plenzen en enkele kilometers verderop blijft het droog. En andersom.

Vrijdag belooft een overwegend neerslagloze dag te worden. Althans tot de avond, want dan wordt een volgende storing verwacht, die tot in de nacht regen gaat brengen. De temperatuur overdag zit tijdelijk een beetje in de lift, maar haalt de 20 °C ’s middags waarschijnlijk niet.

In het weekend verschijnt de zon regelmatig boven de stad. Zaterdag is er vooral in de middag kans op buien. Zondag lijkt grotendeels droog te verlopen. Het kwik stagneert bij 18 graden. Op beide dagen staat er een matige west– tot noordwestenwind.

Artikel delen: