Straatspeeldag Schellerhoek

Zwolle – Op woensdag 28 mei aanstaande doet een aantal straten uit de wijk Schellerhoek mee aan de Nationale Straatspeeldag. Kinderen kunnen dan buiten op straat allerlei verschillende activiteiten doen, van luchtkussenspringen tot de kop van jut. Dit jaar kunnen ze naast alle spelactiviteiten ook koe melken, knutselen met Rachel van Koud Kunstje, meedoen aan een workshop techniek met het Deltion College en pony rijden. Al deze activiteiten kunnen dankzij de steun van diverse sponsoren bekostigd worden.

Kinderen uit de Wagensveldstraat, Energieweg, Muijdermanstraat, de Oude Deventerstraatweg en een deel van de Vrouwenlaan zijn van harte welkom. Zij ontvingen op 23 april jl. een uitnodiging in de brievenbus. Als ze zich met een antwoordstrook aanmelden kunnen ze, dankzij de sponsoring door diverse organisaties, voor het luttele bedrag van één Euro meedoen. Het animo voor de straatspeeldag is groot. Elk jaar is er plek voor maximaal 100 kinderen, en dat aantal wordt elk jaar gehaald. Vooral bij kinderen tussen zes en twaalf jaar is de straatspeeldag  in Schellerhoek populair.

Spelen als protest tegen gevaren De Nationale Straatspeeldag is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland (VVN). De organisatie van de dag is in handen van vrijwilligers uit de betreffende buurt. VVN wil dat kinderen eens per jaar hun protest tegen de gevaren in de straat kunnen laten zien en horen. Maar vooral is de Nationale Straatspeeldag een groot kinderfeest.

De Straatspeeldag Schellerhoek vindt plaats in de Muijdermanstraat, van 14.00 tot 16.30 uur.

Artikel delen:

Reageer