Voorlichtingsavond Whiplash

Zwolle – Stichting Whiplash de Baas organiseert samen met de Isala klinieken een voorlichtingsavond over Whiplash op donderdag 15 mei, van 18.30 tot 21.00 uur in de refter van het Dominicanenklooster, Assendorperstraat 79 te Zwolle.

In de afgelopen decennia is Whiplash een toenemende rol gaan spelen in de wereld. Jaarlijks lopen in Nederland ongeveer 30.000 mensen een vorm van Whiplash op. In 75% van de gevallen gebeurt dat via een verkeersongeval. Maar ook tijdens het sporten kan men een Whiplash oplopen, als hoofd en nek een plotselinge versnelling ondergaan ten opzichte van het lichaam. Hierdoor kunnen beschadigingen optreden aan de wervels van nek en rug, met alle gevolgen en klachten van dien. De voorlichtingsavond is bedoeld voor patiënten en anderen die meer over dit onderwerp willen weten. De toegang is gratis, voor aanmelding en meer informatie over Whiplash en deze avond kunt u terecht op www.whiplashdebaas.nl.

Tijdens de voorlichtingsavond wordt het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken behandeld door diverse gastsprekers. Dr. Bert Busard, zenuwarts van de Isala klinieken, zal ingaan op de eigen rol in het onderhouden/herstel bij het postwhiplashsyndroom. Overige sprekers zijn drs. Bianca Room, psycholoog NIP en mr. Niels Muntjewerff, letselschadeadvocaat. Ook Ton Sijm, ervaringsdeskundige, zal spreken naar aanleiding van zijn boek Whiplash de Baas.

Artikel delen:

Reageer