Mobiele piano voor optredens in Zwolse verzorgingshuizen - Foto: Eva Posthuma
Foto: Eva Posthuma

Mobiele piano voor optredens in Zwolse verzorgingshuizen

Zwolle – Met een gloednieuwe mobiele elektrische piano is het dit jaar opgerichte ‘t Koor Vocaalanden klaar voor de toekomst. Het koor popelt om op te treden ‘voor iedereen die wil genieten van gezellige muziek’, bij zorginstellingen en evenementen in Zwolle en omgeving.

’t Koor Vocaalanden is een halfjaar geleden opgericht en heeft toen al zijn eerste repetities gedaan. Na de zomervakantie ging gisteravond, op 4 september, het nieuwe seizoen van start. De koorleden repeteren nu iedere woensdagochtend, van 10.00 tot 12.00, onder leiding van dirigente Marion Mulders in het gebouw van het Rode Kruis, aan de Brahmsstraat in Zwolle.

Het repertoire van ’t Koor Vocaalanden bestaat uit herkenbare concertliederen en boeiende en verrassende meezingliederen. ‘We houden volop rekening met het publiek. Onze voornaamste doelgroep is bewoners van verzorgingshuizen. Die zijn soms wat afwachtend, maar als we beginnen komen ze los’, zegt Dinie Simoons, voorzitter ’t Koor Vocaalanden.

Om goed te repeteren én op verschillende locaties te kunnen optreden, heeft het koor een mobiele elektrische piano nodig. ‘Zeker bij de optredens is een piano van meerwaarde. De muziek komt duidelijker over, de melodie is herkenbaarder, dus mensen in de zaal zingen sneller mee’, zegt Simoons. En dat is precies wat het koor wil, vrolijkheid brengen. ‘Zingen maakt een mens vrolijk. In je hersenen gebeurt dan iets; het werkt heel ontspannend’, zegt de voorzitter.

Om die vrolijkheid op zo veel mogelijk plekken te verspreiden, heeft het koor financiële steun nodig. ‘Die vonden we bij De Gasthuizen’, aldus Simooons. ‘Met de bijdrage van 937 euro konden we de piano aanschaffen. Daar zijn we ontzettend blij mee.’

Artikel delen: