Samen sporten met Wereldmeiden? Meld je aan! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Samen sporten met Wereldmeiden? Meld je aan!

Zwolle – Afgelopen maart heeft minister Ank Bijleveld het startsein gegeven voor het maatschappelijke diensttijd project ‘Wereldmeiden’. Wereldmeiden is een initiatief van Vrouwenplatform Carree, in samenwerking met Sportservice Overijssel, ISK Het Erasmus en Vluchtelingenwerk Oost.

Het project is erop gericht om meiden die als vluchteling net in Nederland zijn te helpen om een sociaal netwerk op te bouwen. Dat gebeurt door hen in contact te brengen met andere meiden die al langer in Nederland zijn en meiden met een sportachtergrond. Ank Bijleveld: “Dit project is een mooi maatschappelijk initiatief, waar we allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen.”

In het kader van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) begeleiden sportmeiden en meiden met een migratieachtergrond, meiden die nog maar net in Nederland zijn komen wonen richting sport- en beweegactiviteiten. Het doel is dat meiden door samen te sporten elkaars achtergronden leren kennen en dat er nieuwe vriendschappen ontstaan. Alle meiden maken kennis met 10 verschillende sporten in een wekelijkse sportcarrousel. Daaruit kiezen zij een beweegactiviteit die ze samen 15 weken lang verder gaan verkennen. De maatschappelijke diensttijd duurt in totaal 30 weken en kost de MDT’ers gemiddeld 1,5 uur per week. Het project Wereldmeiden wordt uitgevoerd in vijf regio’s in de provincie Overijssel, om afstanden voor de meiden niet te groot te maken. Driehonderd meiden zullen de komende tijd door deelname aan Wereldmeiden letterlijk en figuurlijk in beweging komen.

Sportmeiden gezocht!
Iets voor jouw sportieve dochter, nichtje of buurmeisje? Er wordt gezocht naar sportieve meiden die samen willen sporten met meiden met een vluchtelingenstatus. Als maatschappelijke stage, of als vrijwilligerswerk. Een combinatie van nieuwe ervaringen opdoen en tegelijkertijd iets voor een ander betekenen. Wie doet er mee? Je wordt begeleid vanuit het project ‘Wereldmeiden’. Lees meer op: http://vrouwenplatformcarree.nl/sportieve-wereldmeiden-gezocht/

Meer informatie?
Vrouwenplatform Carree
Projectleider Willie Westerhof
T 06-15511223
E williewesterhof@vpcarree.nl

Artikel delen: