Brinkhoekweg - Foto: Wouter Steenbergen
Brinkhoekweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Eerst koud en vrij zonnig, tegen de avond regen

Zwolle – Wie vrijdag vroeg de deur uit gaat, moet rekening houden met een temperatuur van 10 graden of lager. Dat is koud. Maar het is droog en de zon schijnt flink na zonsopkomst om 6.54 uur. De ochtend is qua zonneschijn het beste deel van de dag. Er verschijnen wel stapelwolken en mogelijk zit daar al een spetterbuitje tussen.

Maar dat blijft niet zo. In de loop van de ochtend schuift allerlei andere (sluier)bewolking binnen, eerst alleen op grote hoogte, daarna ook op geringere hoogte. Dat laatste gebeurt vooral in de middag en dan neemt de kans op neerslag toe. Ook ’s avonds volgt nattigheid. Het zijn perioden met regen die tot in de nacht aanhouden. Er staat een matige bries, windkracht 4, uit het zuidwesten. Zwolle moet het doen met een bescheiden maximumtemperatuur van ongeveer 18 graden.

In het weekend vecht de zon het uit met stapelwolken die vanuit het noordwesten worden aangevoerd. Sommige wolken hebben buienaspiraties en zaterdagmiddag lijken die het succesvolst te worden. De buienactiviteit is dan waarschijnlijk het grootst.

Zondag trekken wederom buien over onze regio, maar de regen stelt minder voor. Dit is de beste dag voor mensen die naar buiten willen. Uitbundig zonnig wordt het niet, maar er zitten gaten tussen de wolken. De temperatuur komt dit weekend niet hoger dan ongeveer 17 graden, te koel voor de tijd van het jaar.

Artikel delen: