VV Berkum start buurtkamer voor ouderen

VV Berkum start buurtkamer voor ouderen

Zwolle – Vanaf woensdag 11 september van 13.30 -16.30 uur wordt in het clubhuis van Voetbal Vereniging Berkum wekelijks een buurtkamer georganiseerd. Ouderen uit heel Zwolle kunnen hier terecht voor een middag met leuke activiteiten en gezellige gesprekken.

De buurtkamer heeft een open en laagdrempelig karakter waarbij ontmoeten centraal staat. Er is altijd een activiteitenbegeleider aanwezig om de bezoekers te ondersteunen bij leuke spelactiviteiten. Tegen betaling van €3,- krijgen bezoekers koffie en/of thee en is er de mogelijkheid om te kijken bij de reguliere trainingen van VV Berkum aan de Boerendanserdijk 55.

WijZ Welzijn, VV Berkum, Buurtzorg Nederland en SamenZwolle hebben de handen ineengeslagen om de buurtkamer te realiseren. Annemarie van der Kolk (WijZ). Voor veel ouderen is “samen doen” niet vanzelfsprekend. Samen met partijen in de stad breiden we het aantal buurtkamers in Zwolle uit. De kracht van de buurtkamers is dat het laagdrempelig is, gesitueerd in de woonomgeving van ouderen en/of aansluitend bij interesses van ouderen. Het is geweldig dat vv Berkum haar clubhuis openstelt voor ouderen en dat Buurtzorg bereid is om de ondersteuning te bieden. Samen kunnen we zoveel meer!

Meer informatie over de buurtkamer in Berkum of andere activiteiten kunt u vinden op www.samenzwolle.nl/samenouderen.

Artikel delen: