Huub van Doornestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Huub van Doornestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wolken en mogelijk fikse middagbuien

Zwolle – Zaterdagochtend vroeg is er kans op mist. Die lost vlot op en daarna ziet Zwolle een mengsel van wolken en zon. Er komt misschien al een klein pruttelbuitje voorbij, maar die kans is in de ochtend niet groot. Een serieuze bui wordt vanaf de eerste helft van de middag waarschijnlijker. De wind is zwak tot matig, draaiend van zuidwest naar noordwest.

De middagbuien kunnen er even flink op los gaan boven de stad. Hagel, onweer en windstoten behoren tot het arsenaal. De maximumtemperatuur is ongeveer 18 graden, maar tijdens een bui duikelt het kwik tijdelijk een aantal graden. De buien hebben een vaartje van ongeveer 15 km/u richting zuidoost. Er zit dus beweging in en droge perioden zijn op komst. Kijk daarvoor richting noordwest. De buien zijn plaatselijk actief, zodat ze ook langs Zwolle heen kunnen gaan. Een totaal verregende zaterdag wordt het hoe dan ook niet.

Zondag is de kans op buien een stuk kleiner. De dag start met veel zon en 11 graden op de thermometer. Vervolgens komen de dit weekend onvermijdelijke stapelwolken op de proppen. De meeste in de middag en dan zou een buitje tot wasdom kunnen komen. Actieve buien zoals op zaterdag worden niet meer verwacht. Met een middagtemperatuur van 17 graden is het koel. Maar gelukkig staat er slechts een zwakke tot matige wind.

Vanaf maandag zien we een afname van de neerslagkans, dankzij langzaam toenemende hogedrukinvloed. Vanaf dinsdag zit de temperatuur in de lift. Weliswaar een nogal trage lift, maar er tekent zich perspectief op minder koel weer af. Dit houden we komende dagen voor je in de gaten.

Artikel delen: