Werkstraffen fans FC Zwolle na geweld

Zwolle – Acht supporters van voetbalclub FC Zwolle zijn door de politierechter veroordeeld tot werkstraffen van twintig uur voor openlijke geweldpleging. De supporters gingen over de schreef tijdens een beladen wedstrijd op 30 september vorig jaar in Deventer tegen clubrivaal Go Ahead Eagles.

In het vak van de Zwolse supporters sneuvelden hekken en werden stenen naar de fans van de Eagles gegooid. De Deventer club wil de schade van 36.000 euro op de bewuste supporters verhalen. Die hebben inmiddels stadionverboden van anderhalf tot drie jaar opgelegd gekregen. Het Openbaar Ministerie (OM) had werkstraffen van 15 tot 40 uur geëist. De voetbalfans zeiden gisteren tegenover de politierechter in Zwolle dat ze gefrustreerd waren nadat ze bij ontvangst in Deventer werden bekogeld met golfballen. Het verweer van de raadslieden was dat het OM slechts de supporters vervolgde die op de beelden van de bewakingscamera’s makkelijk te herkennen waren. De politierechter ging in dit verweer niet mee. Wel sprak hij drie fans vrij.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. @ yoz: “die op de beelden van de bewakingscamera’s makkelijk te herkennen waren.” Hoeveel bewijs heb je nodig? Ik zou zeggen: straffen waar ze het het meest voelen, dus in de portemonnee.


  Maak melding

 2. @rutger: Het staat er wat raar in. Ik denk dat ze bedoelen dat nu de personen terecht stonden die makkelijk te herkennen waren op de videobeelden, maar die geen, of een klein, aandeel in de vernielingen hadden.


  Maak melding

 3. Wat een slappe hap toch weer, 20 uur werkstraf.
  Om je rot te lachen toch?
  Waar heel veel mensen normaal 40 uur moeten werken, rare wereld!!.


  Maak melding

 4. Precies, ze hebben de bekenden bij zwolle opgepakt, maar die hebben minimaal schuld als je ze vergelijkt met de touristen die een keer per jaar meegaan en veel zwaardere vergrijpen als cola gooien pleegden, maar niet direct bekend zijn bij de politie.
  Nu word er een groepje te zwaar gestraft terwijl de echte slopers vrij rondlopen.


  Maak melding

Reageer