Zwolle loopt uit voor Stadsfestival 2019 - Foto: Christein van Hoffen
Foto: Christein van Hoffen

Zwolle loopt uit voor Stadsfestival 2019

Zwolle – Afgelopen vrijdag 6 september liep Zwolle uit voor het vernieuwde Stadsfestival. De lichte neerslag weerhield het publiek niet.

De voorstellingen van vele (Zwolse) theatermakers konden dikwijls rekenen op een uitverkochte zaal en ook het Grote Kerkplein stroomde vol voor Postmen en Rico & Sticks. Tot en met zondag 8 september vinden er ruim 150 voorstellingen plaats aan de Potgietersingel, de Blijmarkt, in Odeon en op het Grote Kerkplein.

Hoogtepunten van de vrijdagavond waren Rico & Sticks die de afsluitende show op een bomvol Grote Kerkplein gaven en waar oud burgemeester Henk Jan Meijer nog één laatste maal de Zwollenaren toesprak. Het Dansgezelschap 155 liet de bezoekers in extase tijdens hun ijzersterke dansvoorstelling LIJF in Odeon. Toch waren het vandaag vooral de Zwolse makers waar Zwolle massaal voor uitliep en die het festival kleur gaven. Zo speelden Theater de Makkers en De Italianen meerdere uitverkochte voorstellingen in de tuinen aan de Potgietersingel.

Komende dagen kan het publiek zich opmaken voor een divers programma. Van grote landelijke namen als Blaudzun, Wende, Hadewych Minis & Matangi Quartet, tot lokaal opkomend talent zoals Micah & Julia, Scott & Young en Ness. Daarnaast zal er met o.a. Theater Gnaffel en Kikker Zingt en Leest Voor, jeugdtheater voor het hele gezin zijn.

Artikel delen: