Diezerstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Rustig met zonnige perioden

Zwolle – Maandagochtend is er kans op mist. Die verdwijnt nadat de zon is opgekomen om 6.55 uur. Dan is het slechts 9 graden, wat nogal frisjes is. Maar niet getreurd, dat blijft niet zo. Gestaag warmt het op naar 19 graden in de middag. Dit met dank aan de zon, die de hele dag goed zijn best doet. Er zijn wel plenty stapelwolken, die de zonnestralen tijdelijk kunnen afschermen.

We noemen de mogelijkheid dat een enkel buitje naar Zwolle komt, puur om ons in te dekken voor het geval dat dit echt mocht gebeuren. Maar de kans is veel groter dat het de hele dag droog blijft. Al met al dus een heel aardige dag. Zorg dat je in de zon en uit de wind zit, dan is het gewoon lekker in de stad. De wind is geen spelbreker, want die is zwak tot matig uit richtingen rond west.

In de avond en nacht naar dinsdag is er weinig bewolking en koelt het flink af. Naar 9 graden, misschien lager. Dinsdagochtend is er kans op mist. Het weerbeeld lijkt op dat van maandag, maar het aandeel bewolking wordt volgens de huidige verwachting kleiner en het aandeel zon groter. Het kwik in de stad gaat ‘s middags de 20 graden aantikken of wellicht iets overschrijden. De kans op regen is miniem.

Woensdag komt er in de loop van de dag meer bewolking onze kant op. In de middag of avond gaat hieruit regen vallen. De temperatuur blijft op 20-gradenniveau. Na woensdag overwegend droog met een temperatuur tijdelijk boven de 20 graden.

Artikel delen: