Activiteiten Koninginnedag Zwolle Deel II

Zwolle – Koninginnedag in Zwolle begon traditioneel met het hijsen van de Nationale driekleur op het bordes van het stadhuis en daarna het zingen van het Wilhelmus. Daarna werd de Kindervrijmarkt rond de Diezerstraat geopend. De Melkmarkt was het terrein van de scoutinggroepen en Zeeverkenners.


Foto: Ronald

De vele vrijwilligers van de scoutinggroepen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om alle spelletjes en stands weer voor elkaar te krijgen. De pretmarkt is een jaarlijks terugkerende activiteit tijdens de Zwolse Koninginnedag. Kinderen en volwassenen konden weer vele activiteiten doen zoals bijvoorbeeld klimmen, schmincken, kegelen, buks schieten en noem maar op. De inkomsten worden door de scoutinggroepen gebruikt voor aanschaf van materiaal zoals tenten, kampeerspullen en activiteiten materiaal. Mede door het goede weer werd de pretmarkt, ook dit jaar weer, door duizenden mensen bezocht en zullen de penningmeesters van de scoutinggroepen tevreden terugkijken op een geslaagde Koninginnedag.


Volksvermaak op de ‘Pretmarkt’ aan de Melkmarkt…

Niet alleen in de centrum van Zwolle vonden er activiteiten plaats. Bij winkelcentrum Stadshagen gaven kinderen een demonstratie teakwondo. Op het plein bij de Broerenkerk, Achter de Broeren, traden leden van Circus Pavarini op. Ze vermaakten de Zwollenaren met hun jongleerkunsten. Ook in Assendorp vonden tal van culturele activiteiten plaats.


Demonstratie teakwondo…


Skaten in Assendorp…

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

 


Het spelen van het Wilhelmus op het Grote Kerkplein bij het stadhuis…


Burgemeester Meijer ook aanwezig met zijn kinderen…

Artikel delen: