Stoppen? Doe mee met Stoptober!

Foto: Ingezonden foto

Zwolle – Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer. Een landelijke campagne waarbij heel Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen mee aan dit Nationale Stopmoment. GGD IJsselland promoot deze landelijke campagne van harte.

Uit onderzoek van het AMC is gebleken dat 70% van de Stoptober-deelnemers het volhoudt. Bijna de helft is drie maanden later nog steeds gestopt. Dit percentage is vijf keer zo hoog als een ‘gewone’ stoppoging. Uit het onderzoek blijkt dat deelnemers grote steun ervaren door de hulp vanuit Stoptober en door andere stoppers.

Georgina Verbaan, Rick Brandsteder en Ernst Daniel Smid doen dit jaar mee met Stoptober. Zij willen stoppen met roken en zetten zich in als ambassadeur voor de campagne. Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich vanaf 6 september inschrijven via de website www.stoptober.nl. Vanaf 26 september is de bijbehorende gratis app te downloaden die vanaf 1 oktober dagelijks steun biedt. De 28-dagen-niet-rokenreis begint op 1 oktober 2019.

Behalve de app is voor de stoppers ook een gratis Stoptober Magazine verkrijgbaar via Kruidvat. Ook het Stoptoberhuis wordt weer georganiseerd en is te volgen op Stoptober.tv. Op Stoptober.tv zijn ook allerlei filmpjes te vinden over stoppen met roken. Kloppend hart van Stoptober zijn de sociale media. Hier worden niet alleen tips en aanmoedigingen door het Stoptoberteam gegeven, maar steunen de stoppers elkaar ook onderling. Stoppen doen we samen!

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)