Vijf jeugdspelers tekenen contract bij PEC Zwolle

Vijf jeugdspelers tekenen contract bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft maandagavond op de businessclubavond vijf jeugdspelers gepresenteerd die hun eerste profcontract hebben getekend.

Lucas Tol, Chip Engels, Samir Lagsir, Gabi Caschili en Daijiro Chirino hebben allen hun handtekening gezet onder een contract voor de duur van 3 jaar.

Lucas Tol (17): Tol is bezig aan zijn tweede seizoen bij de PEC Zwolle Voetbalacademie. De op Urk woonachtige aanvallende middenvelder speelde in het verleden voor sc Heerenveen.
In de voorbereiding op het huidige seizoen trainde Tol al mee met de eerste selectie van de Blauwvingers.

Chip Engels (17): Aanvallende middenvelder Chip Engels speelde voor het eerst in het Zwolle-tenue als speler van PEC Zwolle O12. Inmiddels speelt Engels, die afkomstig is van ASC Waterwijk uit zijn woonplaats Almere, als eerstejaars in PEC Zwolle O19. Vorige week maandag speelde Engels met Jong PEC Zwolle een oefenduel bij Jong SC Cambuur. Het was de middenvelder die in de tweede helft de 0-2 eindstand op het scorebord zette.

Samir Lagsir (16): Lagsir speelt voor het tweede jaar op rij voor PEC Zwolle O17. Als speler van PEC Zwolle O14 kwam de aanvallende middenvelder uit Lelystad binnen bij de club. Daarvoor was Lagsir actief in de jeugdopleiding van Ajax. Lagsir werd maandag geselecteerd voor de definitieve selectie van Oranje O18, dat twee oefenwedstrijden speelt tegen Frankrijk O18.

Gabi Caschili (16): De 16-jarige Caschili is afkomstig van FC Twente, maar speelt al geruime tijd in het Zwolse. De verdedigende middenvelder begon bij PEC Zwolle O12 en is nu actief in PEC Zwolle O17. Caschili is net als Lagsir toegevoegd aan de definitieve selectie van Oranje O18 voor twee oefenduels met de leeftijdsgenoten van Frankrijk.

Daijiro Chirino (17): Zwollenaar Chirino speelt ook al vanaf PEC Zwolle O12 bij de PEC Zwolle Voetbalacademie. De verdedigende middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan, zette zijn eerste stappen op het voetbalveld bij ZAC.

Artikel delen: