De Peperbus - Foto: Wouter Steenbergen
De Peperbus
Foto: Wouter Steenbergen

Peperbus gesloten voor onderhoudswerkzaamheden

Zwolle – In september is de Peperbus een aantal dagen gesloten voor bezoekers. Dit heeft te maken met onderhoud in de toren. Het gaat om dinsdag 17 tot en met donderdag 19 september en de week van 23 tot en met 28 september. Er wordt dan gewerkt aan de stalen klokkenstoel in de toren. De klokkenstoel is de stellage waaraan de klokken zijn opgehangen. Tijdens het werk in de Peperbus van 23 tot en met 28 september luiden de klokken niet en speelt het carillon niet.

Het concert op het carillon van de Peperbus op 20 september, vanwege de Zwolse Beiaardmaand, gaat wel gewoon door.

In oktober en november wordt er gewerkt aan de klokken en het carillon. Tijdens deze activiteiten, die duren van 14 oktober tot en met 29 november, speelt het carillon niet. De Peperbus kan deze periode tijdens de standaard openingstijden wel gewoon bezocht worden.

Delen van het carillon en onderdelen van de klokken worden in week 42 uit elkaar gehaald en daarna in de klokkengieterij van de Koninklijke Eijsbouts in Asten gecontroleerd en zonodig hersteld. Vanaf week 45 worden de nagekeken onderdelen weer in de Peperbus in elkaar gezet. Als alles volgens planning loopt is het onderhoud 29 november klaar.

Artikel delen: