SportService Zwolle introduceert eerste editie Peptalk mét Rintje Ritsma

SportService Zwolle introduceert eerste editie Peptalk mét Rintje Ritsma

Zwolle – SportService Zwolle zet zich met ‘Peptalk’ de komende jaren nadrukkelijk in voor het sporttechnisch kader van de Zwolse sportverenigingen. De stichting zoekt meer betrokkenheid met deze doelgroep door ze te informeren en inspireren met de ontwikkelingen en innovaties binnen de sport. SportService Zwolle organiseert daarom ‘Peptalk’. Een terugkerend avondprogramma met iedere editie een ander thema. De eerste editie vindt plaats tijdens de Nationale Sportweek op vrijdagavond 27 september. Het thema: Positief coachen en Talentontwikkeling.

Een informatie bijeenkomst organiseren met actuele onderwerpen binnen de sport is niet vernieuwend voor SportService Zwolle. Wat ‘Peptalk’ anders maakt is de doelgroep. “Onze huidige informatie bijeenkomsten organiseren we voornamelijk voor bestuursleden waarbij we ons richten op beleidszaken. Met ‘Peptalk’ benaderen we een doelgroep waar de vraag dichter op de sporter ligt”, vertelt Brian Rispens projectleider Peptalk SportService Zwolle. Bij ‘Peptalk’ staat het sporttechnisch kader van de sportvereniging centraal. Dit treft de trainers, coaches en commissieleden van de vereniging. “Deze doelgroep houdt zich vooral bezig met de uitvoering en het ontwikkelen & begeleiden van de sporters. Dit vraagt ook om informatie, inspiratie en doorontwikkeling. Dus tijd voor een nieuw concept: Peptalk – Positief coachen en Talentontwikkeling. Uiteraard zijn de bestuursleden ook welkom om vervolgens hun trainer/coaches te inspireren.”

Tijdens de Nationale Sportweek, op vrijdag 27 september, staan we stil bij de actuele ontwikkelingen binnen Positief coachen en Talentontwikkeling. Rintje Ritsma opent ‘Peptalk’ door zijn ervaringen te delen over de effecten van positief coachen. Wat draagt dit bij aan het sportresultaat? Na zijn opening verdelen de deelnemers zich over kleedkamersessies waar interessante onderwerpen binnen het thema worden besproken. De kleedkamersessies zijn verdeeld over twee rondes met onderstaande onderwerpen welke behandeld worden door professionals. Onderwerpen: Groepsdynamisch werken, Talentontwikkeling, Kidsfirst, Clubkadercoaching en Future academie. Inloop is vanaf 18.45 uur.

Door het organiseren van ‘Peptalk’ maakt SportService Zwolle de verbinding van het Zwolse sporttechnisch kader mogelijk binnen de Zwolse sportverenigingen: “Peptalk verbindt het technisch kader van onze Zwolse sportverenigingen. We brengen trainers en coaches bij elkaar samen om hun ervaringen, vraagstukken en informatie te laten delen. Samen verbeteren we de sport.” aldus Brian Rispens, SportService Zwolle

Geïnteresseerd sporttechnisch kader kan zich aanmelden bij de projectleider Peptalk: Brian Rispens, SportService Zwolle. Mail naar: b.rispens@sportservicezwolle.nl. Op www.sportservicezwolle.nl/nieuws is meer informatie te vinden over het programma.

Artikel delen: