Politie houdt jeugdige verdachte aan voor straatroof - Foto: Gerrit-Jan Mondria
Foto: Gerrit-Jan Mondria

Politie houdt jeugdige verdachte aan voor straatroof

Zwolle – Zondagavond 8 september werd een meisje overvallen door een groepje jongens. Eén van hen dreigde haar met een handvuurwapen. Na deze beroving fietsten ze er vandoor. Dit gebeurde op de splitsing Pottenbakkerstraat met de Hasselterdijk. De politie hield voor deze straatroof op 10 september een verdachte aan.

De beroving vond plaats rond de klok van 20.15 uur. Kort na het incident hebben meerdere politievoertuigen de omgeving afgezocht naar de daders en werd het slachtoffer opgevangen. De daders werden niet gevonden. Het meisje was begrijpelijk flink geschrokken.

In de dagen die volgden werd met een flink aantal mensen gesproken die het één en ander hadden gezien dan wel er mogelijk meer van wisten. Onder jongeren ging het verhaal als een lopend vuurtje.

De wijkagent heeft ook met verschillende jongeren en enkele van hun ouders gesproken. Hij merkte ook dat er terughoudendheid was. Bang zelfs misschien. Maarten reageert hierop. Hij zegt: “We snappen dat dit moeilijk is maar alleen met hulp van mensen die meer hiervan weten lossen we dit op. Dit zijn impulsieve daden zonder na te denken over de gevolgen voor slachtoffers. Dus stap naar voren want dit gedrag van die jongens is niet normaal en onacceptabel”!

De verdachte die niet woonachtig is in de wijk Stadshagen is aan het bureau ingesloten. Daar wordt hij verhoord. Bij minderjarige verdachten is de politie terughoudend bij het verstrekken van de leeftijd. De recherche onderzoekt zijn rol en betrokkenheid bij dit incident. Later op de dag werd hij in verzekering gesteld. Of hier ook een relatie ligt met eerdere incidenten is vanzelfsprekend een vraag die bij de recherche onder de aandacht is. Ook meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Als je de politie nog niet gesproken hebt en weet je meer van deze straatroof en de betrokkenheid van anderen hierbij? Bel dan met de politie op 0900-8844. Ook kun je via Instagram een privé-bericht (PB) sturen. Maarten van Esch of één van zijn collega’s zullen dan contact met je opnemen.

Toch de barrière nog te hoog? Bel dan meldt misdaad anoniem op 0800-7000. Blijf er niet mee rondlopen.

Artikel delen: