Industrieweg - Foto: Wouter Steenbergen
Industrieweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: De zon breekt door

Zwolle – Donderdag blijft het droog. Zwolle ontbijt met bewolking of misschien mist. Wat betreft de eventuele mist: die lost in de ochtend op. En de bewolking: die gaat breken. Opgeteld betekent dit ruimte voor zon. Met een beetje geluk in de loop van de middag zelfs veel ruimte. Is er nog meer goed weernieuws voor Zwolle? Ja, de temperatuur stijgt naar 22 graden in de middag. Niet slecht.

Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidwest tot west. ’s Middags de meeste wind, mogelijk even kracht 4. Stapelwolken houden de zon gezelschap. Later op de avond komen er meer en andere wolken opzetten, die je waarschijnlijk niet ziet omdat het dan donker is. Ze nemen vanuit het noordwesten wat nachtelijke regen mee, die je waarschijnlijk niet merkt omdat je dan op één oor ligt.

Vrijdag in de ochtendspits krijg je misschien nog met een beetje regen te maken. In de loop van de dag knapt het weer op. En reken vrijdagavond maar op een mooie zonsondergang.

Het weekendweer ziet er prachtig uit. Het blijft droog en er staat stralende zonneschijn op het programma. De middagtemperatuur op zaterdag wordt 20 graden met daarbij weinig wind. Gunstig, want daardoor voelt het in de zon warmer aan.

Zondag is het daadwerkelijk warmer. Wat dacht je van 24 graden? Mocht 25 graden worden gehaald in de stad, wat niet ondenkbaar is, dan kunnen we spreken van een zomerse dag. De zon staat de hele dag in de blauwe lucht te pronken.

Maandag belooft ook zo’n (zomers) warme dag te worden.

Artikel delen: