Vrijwilligersprijs uitgereikt op Vrijwilligersfestijn - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Vrijwilligersprijs uitgereikt op Vrijwilligersfestijn

Zwolle – Zwolle is een stad van verbinding. Meer dan 60% van de inwoners doet vrijwilligerswerk! Om dat te vieren organiseerden ZwolleDoet!, SamenZwolle, WijZ en SportService Zwolle afgelopen zaterdag 7 september het Vrijwilligersfestijn om Zwolse vrijwilligers te bedanken.

Meer dan 400 vrijwilligers kwamen naar het Vrijwilligersfestijn voor de grootste high tea van Zwolle. In het Academiehuis – De Grote Kerk stonden diverse hapjes en drankjes klaar en zorgden Bertolf en Tangarine voor muzikaal vermaak, terwijl Sportacrobatiek Zwolle het publiek verraste met een show. Aansluitend konden vrijwilligers een theaterproductie in Odeon bezoeken en genieten van het Stadsfestival.

Ook dit jaar werd de vrijwilligersprijs uitgereikt aan de organisatie die zijn vrijwilligers op de meest creatieve manier waardeert. De jury bestaande uit Jolanda van der Veer (SportService Zwolle), Erna van Dijk (Gemeente Zwolle) en Arnold Bouman (STORM) reikte namens de gemeente 3 geldprijzen uit. De eerste prijs ging naar Hart voor Zwolle. Zij waarderen hun vrijwilligers door veel persoonlijk contact te onderhouden en ieder jaar een groot feest te organiseren waarbij alle vrijwilligers samenkomen. ‘Het zit hem niet in cadeautjes of beloningen, maar in het zo persoonlijk mogelijk begeleiden van onze vrijwilligers zodat wat zij willen doen een succesvolle ervaring wordt’, aldus Hart voor Zwolle. De tweede prijs was voor Vogellanden en de derde prijs voor Buurtkamer 615.

Het Vrijwilligersfestijn is een samenwerking tussen verschillende Zwolse initiatieven. Van de hapjes tot de bloemen en de aankleding tot de locatie, de hele dag stond in het teken van de vrijwilligers dankzij Sligro, Campenaer Koffie, Frion, De Zeven Alleetjes, Gemeente Zwolle, Hedon, het Academiehuis, Zwolse Theaters en het Stadsfestival.

Iedereen kan vrijwilliger worden! Of je nu creatief bent, een sporter, een klusser of een natuurliefhebber: jouw hulp kan het verschil maken. Meer informatie over vrijwilligerswerk en mogelijkheden om vrijwilliger te worden vind je op www.zwolledoet.nl.

Artikel delen: