1 Mei-viering op begraafplaats Kranenburg

Zwolle – Donderdagmorgen werd op begraafplaats Kranenburg even stil gestaan bij 1 mei (Dag van de Arbeid) viering. Dit werd gedaan door een toespraak en het leggen van een bos bloemen van oud-Zwollenaar Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking bij het graf van dominee Horreüs de Haas, één van de sociaal-democratische voormannen.

Ook werd er een toespraak gehouden door wethouder Gerrit Piek bij het graf van Helmich Jan van der Vegt, mede-oprichter van de SDAP. Deze twee heren liggen begraven op Kranenburg.


Wethouder Piek en minister Koenders…


Meer foto’s bij ‘Lees verder’…

Minister zingt “Ik ben een swollenaer”


Artikel delen:
Reacties 8
 1. schaamrood op de socialistische kaken
  Hadden de huidig landelijke en gemeentelijke beroeps-socialisten maar tien procent van het SOCIALISTISCHE bloed -welke de rode dominee Horeus de Haas en Helmich Jan van der Vegt door de aderen hadden stromen. Er is weinig of niks of niks meer over van de oude socialistische idealen van weleer.
  In de huidige PvdA zitten bijna alleen nog maar salon socialisten -die geen enkele binding heeft met haar achterban. De meeste kunnen zo aan schuiven bij de VVD. Het grootste voorbeeld daarvan is de oud-premier Wim Kok. Maar ook Zwolle heeft ze gekend en kent dat soort ‘socialisten’. Néé meneer Jaap Baarsma – Emmy Witbraad en Martin Knol ik noem geen namen. Jullie weten immers dat ik jullie bedoel. ;D ;D ;D


  ⚠️ Meld

 2. alstublieft die rooie rakkers niet naar de vvd want dan wordt helemaal een zooitje . het enigste wat die koenders kan is het geld van de belastingbetaler weggeven. trouwens al die rooie rakkers hebben er een zooitje van gemaakt vroeger al en nu nog.


  ⚠️ Meld

 3. ja de echte rooien zijn er al jaren niet meer ,neem Wim Kok die stond vroeger op de barricaden te schreeuwen voor de arbeiders toen hij voorzitter van de FNV was.Maar toen meneer voor de PVDA in de kamer kwam en minister werd heeft hij waar hij voor geschreeuwd de arbeiders het met mooie praatjes weer afgenomen en meneer bekleed nu als commissaris in diverse ondernemingen een goed betaalde job en zijn leden heeft hij laten stikken


  ⚠️ Meld

 4. En dagelijks besteelt deze Kok ons nog steeds.Al jaren lang betalen we 11 euro cent te veel voor elke liter brandstof die we in onze auto.s tanken.En daarover heen komt dan ook nog eens de btw.Dat heeft de staat ondertussen miljarden opgeleverd.
  Niet lullen zakken vullen he Kok?


  ⚠️ Meld

 5. Kok was de beste na-oorlogse premier op het moment heeft de PvdA ook hele goeie capabele en intelligente mensen als Plasterk, Aboutaleb, Marcouch, Cohen & Bos en sociale gezichten als Pronk en die ex-wethoder van Utreg. Maar het is zo makkelijk om elkaar allemaal na te praten en alleen maar kritiek te hebben, zonder zelf regeringsverantwoording te druven nemen of omdat het ego te groot is. Ook inz Zwolle met oa Knol, Piek en Weber en Revenburg (die hier wel eens reageren) staat men tussen de mensen. Heb hier al veel vaker wat over geschreven; nu kan het wel lukken.

  Maar schoppen is makkelijk; beleid maken en uitvoeren vergt lef.
  We hebben het over het algemeen (bijzonder) goed in dit mooie land. Het lijkt echter soms wel of de angst regeert: Bevrijdingsdag komt eraan, de dag van de bevriding van de angst…..zou niet verkeerd zijn. We moeten ons niet laten leiden door angst voor elkaar. Angst zuigt mensen naar beneden. Toch worden mensen negatiever en negatiever én hatelijker tegenover elkaar JAMMER.


  ⚠️ Meld

 6. Eindelijk worden ook de topinkomens aangepakt voor zover mogelijk. Is JP in het vorig kabinet niet gelukt (mbv de ego-apartij de VVD natuurlijk). Ook kinderopvang gaat meer naar draagkracht. Het wordt menselijker. Maar goed iedereen mag vinden wat ie wil.
  Volgens mij verval ik in herhaling.


  ⚠️ Meld

 7. Graaicultuur
  Dick mag die GROOTGRAAIER Wim Kok dan wel de beste premier van Nederland na de tweede wereldoorlog vinden -daar denken geheel terecht vele tienduizenden oud-PvdA-ers geheel anders over. Kok is gewoon de GROOTSTE volksverlakker die Nederland ooit gekend heeft.
  En zijn opvolgers zijn geen haartje beter. In de PvdA zitten allleen nog maar mensen die voor hun beroep ‘SOCIOALIST’ zijn -maar beslist niet meer uit overtuiging. Het zijn lui die zo allemaal kunnen aanschuiven bij de VVD. Niemand zal dat merken. Zo -dit is MIJN mening en dus praat ik Dick niet na. Want Dick heeft een hekel aan napraters.
  En ik heb een hekel aan mensen die alles rechtpraten wat krom is. 😀 😀


  ⚠️ Meld

 8. Wim Kok was een zeer betrokken vakbondsleider. Een uitstekekend premier; weet niet wat hij verkeerd gedaan heeft. Hij wist de samenhang en cohesie in het land te stimuleren. Zo je weet worden ex-ministers en vooral presidenten bijzodner veel gevraagd in allerlei lucratieve posities. Zo werd Jeep de Hoop S. trekpop bij de Navo (en van Bush). Dan die VVD-Schultz-muts voorzitter van een verzekeringsclub. Zalmpje maakte het helemaal bond door bij de boevenbende van ome Dirk Scheringa aan de slag te gaan. Dus een socialist moet alle aanbiedingen laten lopen…..wat een bekrompenheid. En een CDA-er dan? Is het wel Christelijk om voorzitter van een oorlogsmachine te worden? Dan Lubbers, die heb ik wel hoog zitten. Als 1 van de weinige CDA-ers. Maar die wordt er dan weer uitgebongourd door 1 of ander “kont zit-complot”.
  Stel dat al die ministers en presidenten met een enorm goed stel hersens gelijk voor het bedrijfsleven hadden gekozen. Met dezelfde idealen; waar hadden ze nu dan gestaan? Bos (bijzonder intelligent) directeur Shell-wereldwijd? JP (ook niet dom) voorziter van de Europese gereformeerde-synode?

  Wees blij dat deze mensen hun hart hebben laten spreken ipv hun portemonnee. Velen althans, er zullen er helaas ook wat zijn die een ministerschap als springplank zien. Denk dat velen veeeeel meer konden verdienen in het bedrijfsleven en ook veeeeel makkelijker. Al was het alleen maar omdat ze dan niet in een glazen hok van heb ik jou daar zitten en je doet het nooit goed.
  Denk dat velen er in zijn gegaan om hun politieke idealen. Ok Nawijn en die hele LPF kliek zat er voor zichzelf en om elkaar af te zeiken. Maar voor de rest geloof ik in de berokkenheid van onze ministers. Al was het alleen maar omdat ze elders veel meer kondern verdienen.

  Kok had wel weinig humor, hij toonde het tenminste te weinig
  😉


  ⚠️ Meld

Reageer