VV Berkum
VV Berkum

Berkum ontvangt taai Urk

Zwolle – Berkum speelt zaterdag thuis tegen Urk, een tegenstander die de competitie in de Hoofdklasse B teleurstellend begon maar daarna is opgeveerd. De prima gestarte Zwollenaren weten maar al te goed dat Urk nooit cadeautjes weg zal geven.

“Urk is een bijzondere tegenstander, die met heel veel druk vooruit, inzet en passie speelt,” beseft Berkum-aanvoerder Marc van der Meulen. “Het is altijd een moeilijke ploeg, maar wij hebben in deze competitie al aangetoond dat we ook tegen zulke teams resultaten kunnen halen. Het kan dus een mooie wedstrijd worden.”

Urk eindigde vorig seizoen verdienstelijk als zesde, één plek hoger dan Berkum al gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat het puntenverschil tussen beide ploegen groot was. Daarna viel er geen enkele mutatie in de Urk-selectie te noteren, op dit niveau een unicum, en met Richard Karrenbelt hield de polderploeg ook dezelfde trainer. De altijd prominent aanwezige oefenmeester zag zijn team in het eerste competitieduel in eigen huis met liefst 1-4 onderuit gaan tegen Volendam en dat baarde opzien, want er zijn niet veel tegenstanders die er in slagen ‘op’ Urk vier keer te scoren.

Afgelopen zaterdag herstelde Urk zich echter goed door De Dijk in Amsterdam met 0-2 te verslaan. Die uitslag gaf de krachtsverhoudingen niet goed weer, want de Urkers deelden de hele wedstrijd de lakens uit en kregen heel wat kansen op een ruimere overwinning. Marinus Snoek zette zijn ploeg na ruim een kwartier met een uitstekend genomen vrije trap op 1-0 en halverwege de eerste helft zorgde William de Boer voor 2-0. Daarna volgden flinke kansen voor Lucas Schraal, William en Jelle de Boer maar gescoord werd er niet meer. “Dat de score te laag uitvalt is het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten. Voor het mooie hadden er nog wel een paar goals bij gemogen,” liet trainer Karrenbelt aan dagblad De Stentor weten.

Berkum had een vliegende start van het seizoen 2019-2020. In de openingswedstrijd werd met 1-0 gewonnen van SC Genemuiden en vorige week zorgde de ploeg van de teruggekeerde trainer Arno Hoekstra voor een daverende verrassing door Staphorst in eigen huis met 2-5 af te drogen. Het uiterst scherp en alert spelende Berkum greep de gastheren vanaf de aftrap bij de lurven en kwam al in de derde minuut op voorsprong door Jonathan van Marle. Nog voor er een half uur was gespeeld was dat al uitgebreid tot 0-4 door doelpunten van Johnsen Bacuna (twee maal) en Thom Kooke. Pas kort voor rust kwam Staphorst terug tot 1-4 en in de tweede helft slaagde Staphorst er niet in om de eerste thuisnederlaag in meer dan een jaar nog af te wenden. Vijf minuten voor het slot vergrootte captain Marc van der Meulen de Zwolse voorsprong zelfs nog tot 1-5. Dat de thuisploeg daarna nog een tweede keer wist te scoren was enkel van belang voor de statistiek.

Berkum verloor vorig seizoen twee keer van Urk en heeft nu voor eigen publiek dus wat recht te zetten, maar de polderploeg zal gewaarschuwd zijn door het machtsvertoon waarmee de Zwollenaren vorige week gehakt maakten van Staphorst. De wedstrijd Berkum-Urk wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Martijn Kieft uit Putten, die op Sportpark De Vegtlust om 14.30 uur af zal laten trappen.

Artikel delen: