Aanhouding voor gooien van bier naar agenten

Zwolle – Op woensdagavond 30 april kreeg de politie een melding van een conflict aan de Voorstraat. De aanstichter van het conflict zou verderop in de Voorstraat staan. Terwijl twee agenten hier naar toe liepen, moesten zij door een groep mensen heen lopen. Een van de agenten kreeg daarbij een glas bier in zijn gezicht.

Een portier had de man die het glas bier gegooid had, van de kruk waarop de man zat, getrokken. De man gaf een van de agenten een duw waarop de man door een andere agent werd aangehouden. De man verzette zich maar met hulp van de portier kon de man, een 23-jarige Raaltenaar, geboeid worden. De ter plaatse aanwezige menigte begon zich met de aanhouding te bemoeien en terwijl de ene agent nog bezig was met de aanhouding van de Raaltenaar, werd hij geschopt door een 23-jarige vrouw uit Raalte. Hierop werd de 23-jarige vrouw ook aangehouden.

Een 21-jarige Raaltenaar was zeer vervelend tijdens de bovenstaande aanhouding en wilde niet weggaan terwijl hij hiertoe gevorderd was. Hierop werd hij aangehouden. Ook een 18-jarige Raaltenaar bemoeide zich met de aanhouding en was duidelijk onder invloed van alcohol. De man werd aangehouden voor openbare dronkenschap.

Artikel delen: