Diezerpoortenplas - Foto: Wouter Steenbergen
Diezerpoortenplas
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnig, pas later meer wolken

Zwolle – Zondag doet zijn naam eer aan. Er is namelijk veel zon. Sluierwolken op grote hoogte zijn er eveneens, maar die laten de zonnestralen goed door. Nog wel. Want in de middag arriveren ook wolkenvelden op geringere hoogte boven Zwolle. Daarmee heeft de zon het moeilijker. We verwachten dat de zonnestraling vanaf 3 uur wordt gedempt. Er staat een matig briesje uit westelijke richtingen, windkracht 3 tot 4.

Zaterdag is door onze twee weerstations in de stad een maximumtemperatuur gemeten van 21,2 °C (Centrum) en 21,5 °C (West). Zondag komt daar, ondanks alle wolkensluiers, een graadje bij. Dat is inderdaad minder warm dan afgelopen week werd voorgespiegeld. Maar we bekijken het positief; voor velen is dit een perfecte temperatuur. Niet te warm en niet te koud. De bewolking neemt later in de middag en avond verder toe. Het blijft droog.

Dat geldt niet voor de nacht naar maandag en maandagochtend. Dan trekt een regenzone vanuit het noordwesten over de stad. De ochtendspits verloopt nat en pas vanaf het middaguur is er perspectief op droog weer. Onder een grijze lucht maakt het kwik een duikeling. Maandag zit er niet meer dan 17 graden in.

Tot vrijdag valt er geen temperatuurwinst te boeken. Er is komende week veel bewolking, maar regen van betekenis valt daar na maandag niet uit.

Artikel delen: