Assendorperdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel bewolking en lichte regen

Zwolle – Maandag is een tegenvallende dag. Uit een massief grijs wolkenpakket valt af en toe (lichte) regen. De meeste neerslag in de ochtend, maar rond het middaguur is er kans op een toegift van een paar buitjes. In de loop van de middag zijn we ervan af en wordt het droog. Dan breekt de bewolking. Of dat voldoende is om Zwolle een glimp van de zon te laten opvangen, is de vraag. Als het gebeurt, kan dat best pas tegen zonsondergang zijn.

De regen hoort bij een front dat over het land trekt. Daarachter komt vanuit het noordwesten koudere lucht onze kant op. De temperatuur blijft steken bij 16 graden, wat te koel is voor half september. Er staat een zwakke tot matige wind, die eerst uit variabele richtingen komt en ‘s middags de noordwesthoek kiest. In de avond en nacht naar dinsdag is er een afwisseling van wolken en heldere perioden, waarin een mistbank kan ontstaan.

De velden sluierbewolking op zondagochtend waren dikker en uitgestrekter dan door de weermodellen voorzien. De temperatuur bleef daardoor achter. De thermometers van onze weerstations stagneerden net onder 22 graden.

Dinsdag zitten we onder een aanvoer van wolken afkomstig van de Noordzee. De kans dat hieruit regendruppels neerkomen is echter klein. Tussen de wolken bevindt zich ruimte voor blauwe lucht en zon. Een grijze dag wordt het dus niet. De noordwestenwind blaast een lekker partijtje mee. Een windkracht 4 uit het noordwesten, voordelig als je die op de fiets mee hebt. Tegen de wind in is het doortrappen.

Komende week blijft de noordwestelijke stroming in stand. Dat betekent kans op wolken vanaf zee en bijbehorende koelte. Regen wordt niet of nauwelijks verwacht. Ander goed nieuws is dat er signalen zijn voor iets warmer weer vanaf vrijdag. Of dat doorgaat, lees je komende dagen hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: