Doelpuntenregen van debutant in laatste kwartier PEC Zwolle – RKC

Doelpuntenregen van debutant in laatste kwartier PEC Zwolle – RKC

PEC Zwolle heeft zondagmiddag tegen RKC Waalwijk de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. In een doelpuntrijke wedstrijd won de ploeg van trainer John Stegeman, mede door vier doelpunten van debutant Reza Ghoochannejhad, met 6-2.

De eerste kans van de wedstrijd was na vier minuten voor PEC Zwolle. De counter begon na een heerlijke pass van Illias Bell Hassani. Het afstandsschot van Pelle Clement vloog over de goal van de Brabanders. Stanley Elbers was na twintig minuten dichtbij een treffer voor RKC Waalwijk tegen zijn eigenlijke werkgever. Xavier Mous wist diens inzet echter te keren.

Halverwege de eerste helft kwam PEC Zwolle op voorsprong in het MAC3PARK stadion. Gustavo Hamer opende op Sai van Wermeskerken, die meteen voorzette. In de kluts belandde de bal voor de voeten van Illias Bel Hassani, die de bal beheerst achter Etienne Vaessen schoot.

Nog geen twee minuten na de openingstreffer kwam RKC Waalwijk alweer langszij. Een schot van grote afstand werd keihard in de kruising geschoten door Melle Meulensteen, die Mous kansloos liet. Clint Leemans, die op huurbasis van PEC Zwolle bij RKC Waalwijk speelt, maakte er tien minuten voor rust uit het niets 1-2 voor de Waalwijkers van. De jarige middenvelder, die tevens zijn debuut maakte, krulde de bal richting de goal die verrassend genoeg in de verre hoek belandde. Zijn vrije trap, enkele minuten later, belandde op de paal.

Reza Ghoochannejhad maakte vanmiddag zijn officiële debuut in het shirt van PEC Zwolle. De voormalig international van Iran kwam tien minuten na rust in het veld voor Dennis Johnsen, die geblesseerd het veld moest verlaten. De aanvaller stond nog geen vijf minuten in het veld toen hij al zijn waarde toonde voor de Blauwvingers. Een voorzet vanaf links van Kenneth Paal belandde perfect op het hoofd van Ghoochannejhad, die de bal knap de goal inwerkte met zijn eerste doelpoging voor zijn nieuwe club.

Beide ploegen gingen vervolgens op jacht naar de drie punten. Zo was er tien minuten voor tijd een megakans voor RKC Waalwijk. Sam Kersten passte de bal recht in de voeten van Darren Maatsen, die via het been van diezelfde Kersten naast schoot. PEC Zwolle kwam in de 81ste minuut voor de tweede keer op voorsprong tegen de promovendus. Na een geweldige voorzet van Sai van Wermeskerken kon Ghoochannejhad zijn tweede doelpunt van de middag maken. De koek was echter nog niet op voor de van APOEL Nicosia overgenomen spits. Op aangeven van Gustavo Hamer maakte Ghoochannejhad zijn hattrick compleet. Ghoochannejhad zijn doelpuntenproductie was daarmee nog niet compleet. Na een fout in de verdediging van RKC Waalwijk kon de Iraniër zijn vierde doelpunt van de middag maken. In de extra tijd scoorde PEC Zwolle nog een zesde treffer. Gustavo Hamer kon van dichtbij binnenschieten.

Na deze heerlijke overwinning op RKC Waalwijk staat voor PEC Zwolle volgende week een uitwedstrijd op het programma. De Blauwvingers gaan zaterdag 21 september op bezoek bij FC Groningen. De aftrap is om 19.45 uur. Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: