Volg de installatie van de nieuwe burgemeester live - Foto: Screenshot Webcast
Foto: Screenshot Webcast

Volg de installatie van de nieuwe burgemeester live

Zwolle – Maandagavond 16 september wordt de nieuwe burgemeester van Zwolle, Peter Snijders geïnstalleerd tijdens een bijzondere gemeenteraadsvergadering in het stadhuis. Peter Snijders wordt door de Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, de heer ir. A.P. Heidema, beëdigd. Snijders werd op 31 augustus voorgedragen voor benoeming in Zwolle. De 53 jarige Snijders was burgemeester van Hardenberg. Hij volgt Henk Jan Meijer op die 19 jaar burgemeester van Zwolle is geweest.

Peter Snijders is lid van de VVD. Aan de Hanzehogeschool in Groningen studeerde hij bestuurskunde en aan de Rijksuniversiteit Groningen bedrijfskunde. Eerder was hij beleidsmedewerker bij het rijk en de provincie. In 2001 werd hij kabinetschef van de Overijsselse Commissaris van de Koningin. Nadat hij in Coevorden wethouder was werd hij burgemeester van de gemeente de Wolden in 2007. Snijders was burgemeester van Hardenberg vanaf 1 oktober 2011.

De burgemeester woont nu nog met zijn gezin in de gemeente Hardenberg. Hij krijgt een jaar de tijd om te verhuizen naar Zwolle. Een burgemeester is verplicht in de gemeente te wonen waarvan hij burgemeester is.

Van 19.30 uur tot 21.00 uur vindt de installatievergadering plaats. Deze is live te volgen via een livestream. Aansluitend is er een receptie in het stadhuis.

Foto's 2
Volg de installatie van de nieuwe burgemeester live - Foto: Screenshot Webcast
Foto: Screenshot Webcast
Artikel delen: