Burendag op het stationsplein in Zwolle: Hoe ziet Zwolle er in 2069 uit?

Burendag op het stationsplein in Zwolle: Hoe ziet Zwolle er in 2069 uit?

Zwolle – Buren van het stationsplein en andere stadsgenoten worden op zaterdag 28 september tijdens Landelijke Burendag door de gemeente Zwolle, Boskalis Nederland en Buitensporig Zwolle uitgenodigd voor een kopje koffie thee of limonade en een goed gesprek. Hiervoor ben je welkom bij Buitensporig Zwolle. Schrijf een brief aan de toekomst in de tijdcapsule of luister naar korte verhalen van Stan Fritschy. Er is een tekenwedstrijd voor kinderen. 

Hoe ziet Zwolle er in 2069 uit? Wat is er dan allemaal veranderd op het gebied van reizen werken en wonen?  Hoe ziet het leven er dan uit? Hoe ziet het stationsgebied er in 2069 uit volgens jou? Hoe zien onze huizen er dan uit? Zijn ze groter of juist kleiner? Hoeven we misschien niet meer naar school? Wat voor werk doen we over 50 jaar? Hoeven we dan niet meer te werken omdat robots dit voor ons doen? Ga je nog ergens heen met de auto of zijn er andere manieren? Zijn er eigenlijk nog wel treinen of een station?

Hoe doe je mee?
Maak een tekening op A4-formaat van het stationsgebied in 2069. Lever deze tekening in op 28 september tussen 10.00 en 14.00 uur in bij Buitensporig Zwolle op het stationsplein. Na een week wordt de winnaar bekend gemaakt. Zijn of haar tekening wordt op een groot formaat afgedrukt en krijgt een mooie plek in de stad en natuurlijk wint de beste tekening een leuke prijs. Alle inzendingen worden tentoongesteld bij Buitensporig Zwolle in de Stationshal. Uiteindelijk worden de tekeningen samen met toekomstdromen van buurtbewoners verzameld in een tijdcapsule die op slot gaat en over 50 jaar, op Burendag in 2069, weer wordt geopend.

Je bent welkom
Ook als je geen tekening maakt over de toekomst ben je tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom op de Burendag bij Buitensporig Zwolle. Boskalis Nederland, de gemeente Zwolle en Buitensporig heten je welkom voor koffie en wat lekkers en gaan graag met je in gesprek over bijvoorbeeld de bouw van de ondergrondse fietsenstalling.

Datum: Zaterdag 28 september 2019
Tijd:      10.00 – 14.00 uur
Locatie: Stationsplein 17 (de ‘oude Bruna’ in de Stationshal)

Meer info: www.buitensporigzwolle.nl

Artikel delen: