Nieuwe trommels voor sfeergroep FC Zwolle

Zwolle – Drie gesponsorde trommels gaan volgend seizoen voor Zuid-Amerikaanse sferen zorgen tijdens de thuiswedstrijden van FC Zwolle. Supportersgroep FCZ Tifosi heeft een Zwolse ondernemer in de Achterhoek bereid gevonden drie slagwerkinstrumenten te financieren.

FCZ Tifosi was al langere tijd op zoek naar een sponsor voor nieuwe trommels. Via via kwam de sfeeractiegroep bij het Doetinchemse bedrijf Pinbizz terecht. Mede-eigenaar Nico Schoone woont in Zwolle en is fervent supporter van FC Zwolle. Schoone: “Aan zo’n ludieke actie doen we graag mee. De trommels komen de voetbalsfeer ten goede, iets waar ik als supporter achter sta. Daarnaast associeert de onderneming zich graag met een goede sfeer.” Schoone zegde drie trommels toe aan FCZ Tifosi. De instrumenten worden aan een speciaal systeem opgehangen op de nieuwe Marten Eibrink Tribune, vanaf volgend seizoen de thuisbasis van de meeste fanatieke Zwolse supporters. De trommels worden gebruikt voor de ritmische ondersteuning van aanmoedigingen.

Volgens voorzitter Fred Meeuwissen van Stichting FCZ Tifosi hoeven supporters niet te vrezen voor chaotische klanken op de Marten Eibrink Tribune. “Twee supporters met ervaring als slagwerker  gaan de trommels bespelen. Ze zullen er zeker voor zorgen dat de Marten Eibrink Tribune een sfeervolle plek in het nieuwe stadion wordt.”

Bij de supporters van FC Zwolle is de trommel al langer in gebruik als ondersteuning bij voetballiederen. Maar het ging tot nu toe altijd om één trommel, die ook nog eens hoognodig aan vervanging toe was. Zowel FCZ Tifosi als Pinbizz hopen dat de trommels op de tribune én op het veld voor swingende taferelen zorgen.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ik ben normaal gesproken ook geen voorstander van trommels, maar dat komt ook omdat er in het verleden teveel mensen die dachten gevoel voor ritme te hebben uit eigen initiatief een trommel mee naar FC Zwolle namen. Als er werkelijk twee slagwerkers op deze dingen gaan rammen vind ik het prima, komt er misschien weer wat leven in de brouwerij want het is de laatste 2 jaar wel erg doods in het Oosterenk.


  ⚠️ Meld

 2. met myn verleden als zanger hoop ik een goede kans te maken om als mascotte zanger bij de fc op te kunnen treden. familie uit rotterdam zeggen dat ik het kan ook al zijn ze niet voor fc zwolle maar voor feijenoord


  ⚠️ Meld

 3. Haha Natascha, het anti trommel front was toen uit nood geboren omdat een stel van die surrogaat-brazilianen het nodig vonden om zonder enig gevoel van ritme iedere wedstrijd 90 minuten lang op die dingen te rammen.

  Onze enige echte actie die we ooit uitgevoerd hebben was overigens wel succesvol, bij PSV uit hebben we ooit een trommelstok weten te ontvreemden wat een hoop herrie en irritatie scheelde. ;D


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.