Assendorperdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zonnige perioden, misschien een buitje

Zwolle – Woensdag kent een koud begin. Reken op ongeveer 8 graden in de vroege ochtend. Transport van wolkenvelden vanaf de Noordzee is dan ook op gang. Daarna ontstaan boven land tevens losse stapelwolken. Ertussenin bevinden zich zonnige zones; een dag zonder zon wordt het niet. In de wolkenaanvoer zitten ook enkele buitjes. De hamvraag natuurlijk is of er eentje nattigheid in de stad zal brengen.

Vooral in de eerste helft van de middag bestaat die kans inderdaad. Maar veel regen hoef je uit zo’n buitje niet te verwachten. De maximumtemperatuur is ongeveer 16 graden, vrijwel hetzelfde als dinsdag. Toen werd door onze beide stadsweerstations ‘s middags een maximum van 16,5 °C gemeten. Voor het gevoel een verschil op woensdag is de noordwestenwind, die zich rustiger houdt. In de middag is hij matig, slechts windkracht 3. In de ochtend en avond nog minder wind.

De invloed van hogedrukgebied Hanneke, dat zich met het centrum van Ierland naar Zuid-Engeland verplaatst, wordt merkbaar door een dalende kans op regen. De stroom van koele lucht uit polaire streken handhaaft zich nog even, maar vanaf vrijdag komt daar verandering in. De wind draait naar het oosten en vervolgens door naar zuidoost tot zuid.

Dan komt lucht uit Midden-Europa opwarming brengen. Op de Zwolse weerkaart staat momenteel ongeveer 23 graden voor de zaterdag gepland en 25 graden voor de zondag. Zaterdag belooft een zonovergoten dag te worden, zondag maakt in de middag en avond kans op meer bewolking en een (onweers)bui.

Artikel delen: