Bijna 51 duizend euro voor KWF collecte in Zwolle

Bijna 51 duizend euro voor KWF collecte in Zwolle

Zwolle – Tijdens de landelijke collecteweek van 1 t/m 7 september hebben bijna 600 collectanten namens KWF Kankerbestrijding € 50.762,- in Zwolle opgehaald. Dat is vergelijkbaar met 2018.

Alle collectanten en wijkhoofden worden heel hartelijk bedankt voor hun inzet en alle gevers voor hun bijdrage. Met het geld kan weer onderzoek gedaan worden om kanker nog verder terug te dringen. Dit jaar werd meer ingezet op de QR-code voor mensen die geen contant geld in huis hadden of die sowieso graag digitaal wilden doneren. Elke collectebus was voorzien van een QR-code. Met de bank app kon de code worden gescand en het bedrag worden ingevuld. Ook hier is uitgebreid gebruik van gemaakt waarbij duidelijk werd dat betalen via de QR-code steeds meer gewoon wordt.

Het was de 70e collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 65%. Dat is natuurlijk een geweldige ontwikkeling. Maar er valt nog veel werk te verzetten. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.

Artikel delen: