P.C. Hooftstraat - Foto: Wouter Steenbergen
P.C. Hooftstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Meer zon in de middag

Zwolle – Donderdag begint frisjes, ongeveer 7 graden. Wolkenvelden en zonnige perioden wisselen elkaar af. De balans wolken/zon ligt in de ochtend aan de kant van de wolken, maar in de middag schuift die op in het voordeel van de zon. Er is dan meer blauw te zien in de lucht. Woensdag haalden we in de stad al een temperatuur rond 17 graden, donderdag gaat Zwolle voor 18 graden.

De wind is zwak tot misschien even matig uit west tot noord. Vrij weinig wind plus een septemberzonnetje is een beproefd recept voor lekker weer. Goede kans dat dat recept in de middag lukt. Zoek wel even een mooi plekje op in de zon. En voel de rust in de atmosfeer, door nadering van hogedrukgebied Hanneke. Later op donderdag komt ze met haar centrum over ons heen. Wie een barometer heeft, kan zien wanneer dat gebeurt: als de luchtdruk naar 1030 hPa is gestegen.

Vrijdag schuift Hanneke oostwaarts, naar Duitsland. Daardoor komt bij ons de aanvoer van drogere en warmere lucht uit oostelijke richtingen op gang. We zijn dan af van de polaire koelte uit het noordwesten. Het kwik stijgt vrijdag een beetje: we verwachten in de stad een middagtemperatuur van 18 tot 19 graden. En flink wat zon.

Het weekendweer ziet er pico bello uit. Zaterdag wordt een wolkeloze dag met zon van vroeg tot laat. Daarbij een ideale middagtemperatuur van 23 graden. Zondag is nog iets warmer, met in de avond kans op een bui.

Artikel delen: