Henk Stoorvogel opent studiejaar Hogeschool Viaa in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Henk Stoorvogel opent studiejaar Hogeschool Viaa in Zwolle

Zwolle – Hogeschool Viaa opende op woensdag 18 september het nieuwe studiejaar met een officieel moment in de Dominicanenkerk in Zwolle. Personeel, studenten, ouders en andere relaties luisterden naar een toespraak van Henk Stoorvogel (voorganger VEZ) over het jaarthema ‘Betrokken’ en genoten van een ludiek optreden van cabaretgroep Over Schapen Enzo.

Na het officiële gedeelte ging het programma verder in de hogeschool. Daar konden ouders en studenten onder het genot van een maaltijd en tijdens open lessen uitgebreid kennismaken met docenten en met elkaar.

Het welkomstwoord tijdens de jaaropening werd voor het eerst gedaan door de nieuwe bestuursvoorzitter van Hogeschool Viaa, Dirk Wakker. Voor hem gold, net als voor de aanwezige eerstejaars studenten, dat alles bij het begin van het studiejaar nieuw was: het gebouw, de mensen en de onderwerpen. Wakker was verder blij te kunnen melden dat de instroom van nieuwe studenten nog nooit zo hoog was als dit jaar. “Volgens mij ligt aan deze hoge instroom betrokkenheid ten grondslag. Bij Viaa geven wij betrokkenheid namelijk vorm aan de hand van drie pijlers: kwaliteit, identiteit en persoonlijk gekend zijn.”

Met zijn toespraak luidde Henk Stoorvogel het jaarthema ‘Betrokken’ van Hogeschool Viaa in. Betrokken deed Stoorvogel denken aan zijn overgrootvader die in de Tweede Wereldoorlog vanuit zijn geloof betrokken was op zowel Duitsers als Joden. Zijn overgrootvader was een voorbeeld hoe Stoorvogel zelf ook betrokken wil zijn op alle mensen om hem heen. Hij moedigde de studenten aan om ook betrokken te zijn op hun omgeving. “Ik wens jullie als studenten toe dat je je als een rivier laat meevoeren naar de diepte en daar het verschil maakt voor de kwetsbare mensen in de samenleving.”

Artikel delen: