Van meubelboulevard Grote Voort naar de binnenstad van Zwolle - Foto: Hennie Vrielink
Foto: Hennie Vrielink

Van meubelboulevard Grote Voort naar de binnenstad van Zwolle

Zwolle – Meubelzaken in Zwolle kom je voornamelijk tegen op meubelboulevard Grote Voort en niet in de binnenstad. Trendhopper heeft deze trend gekeerd en een city store geopend in het hart van Zwolle in het winkelgebied Eiland naast het plein Achter de Broeren.

Donderdag heeft René de Heer, wethouder van economische zaken, de nieuwe stadswinkel van Trendhopper officieel geopend middels het doorknippen van een lintje bij de ingang van deze allereerste city shop van Trendhopper. De bedrijfsleider Truus Doesburg en Göran van Tol, formuledirecteur van Trendhopper volgden de openingshandeling aandachtig en met trots. De Heer: “Dit geeft ongetwijfeld een impuls aan het Eiland. Een impuls dat dit deel van het centrum goed kan gebruiken.”

Volgens wethouder De Heer is de terugkeer van retailers naar de binnenstad een nieuwe trend. Klanten bestellen steeds vaker online, maar zoeken ook naar beleving om zich te kunnen oriënteren. Ze hebben minder tijd om helemaal naar een meubelboulevard te rijden, maar willen tijdens het shoppen in de binnenstad een winkel kunnen binnenstappen op zoek naar meubeltjes en andere spulletjes voor hun woning. “Ook Ikea en CoolBlue openen city stores.” De Heer is er trots op dat Trendhopper, met in totaal achttien vestigingen in Nederland, in Zwolle haar eerste city store heeft geopend.

Formuledirecteur Van Tol is blij met de plek van zijn city store van ongeveer duizend vierkante meter. “Dicht bij Waanders in de Broeren en een mix van detailhandel in de directe omgeving.” Niet alleen meubels, maar ook andere woningaccessoires en zelfs keukens worden verkocht. “Voor alle kamers in huis.” Zelfs voor woninginrichting advies kan men hier terecht. Klanten kunnen door de winkel wandelen en inspiratie op doen. Er is zelfs een werkplek voor bezoekers gecreëerd, waar ze met hun laptop kunnen werken “met een bakkie erbij”; als ze even opkijken hebben ze een fantastisch uitzicht op dit deel van het Broerenkwartier.

Volgens de Zwolse bedrijfsleider van deze vestiging Truus Doesburg is iedereen welkom in deze belevingswinkel en krijgt persoonlijke aandacht. “Ik ga met mijn team voor een fijne sfeer.” Eerder was ze werkzaam bij de kledingzaak van Piet Zoomers en Van Uffelen aan de Luttekestraat, maar is nu overgestapt naar woninginrichting “aan de andere kant van de binnenstad”. Wethouder René de Heer gaf ook nog een positief statement af aan deze retailers: “Zwolle is een groeistad en er komen de komende jaren duizenden nieuwe woningen bij en al die nieuwe bewoners hebben meubels nodig.” Dit leek geen nieuwe informatie voor het management van Trendhopper; ook zij zullen bij deze investeringsbeslissing hebben onderkend dat Zwolle tot een van de vier economische topregio’s van Nederland gerekend mag worden.

Foto's 2
Van meubelboulevard Grote Voort naar de binnenstad van Zwolle - Foto: Hennie Vrielink
Foto: Hennie Vrielink
Artikel delen: