Gemeente Zwolle doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november

Gemeente Zwolle doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route op 2 en 9 november

Zwolle – Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Via het onafhankelijke platform ‘Duurzame Huizen Route’ delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Op zaterdag 2 en 9 november openen in het hele land huiseigenaren hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen.

Gemeente Zwolle ondersteunt de Duurzame Huizen Route om samen met deelnemende huiseigenaren steeds meer inwoners te informeren over de voordelen van duurzaam wonen. “Het is mooi om goede voorbeelden onder de aandacht te brengen tijdens de Duurzame Huizen Route. Bezoekers horen ervaringen uit de eerste hand en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt,” aldus wethouder Monique Schuttenbeld. “Trots ben ik dat vorig jaar een huis in Zwolle door de Duurzame Huizen Route is uitgeroepen tot het duurzaamste huis van Nederland!”

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in Zwolle. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt! Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Huiseigenaren die mee doen op zaterdag 2 en 9 november ontvangen als blijk van waardering een bedankje en maken kans op een weekend weg. In het voorjaar stellen huiseigenaren ook hun woning open met thematours.

Naast het evenement van de duurzame huizenroutes op 2 en 9 november is de Nationale Duurzame Huizen Route ook een platform waar u informatie kunt vinden over duurzaam wonen. Het hele jaar door kunt u op www.duurzamehuizenroute.nl vragen stellen aan duurzame huiseigenaren. Het Zwolse Energieloket Verbeter en Bespaar, www.verbeterenbespaar.nl, helpt u graag op weg met adviezen bij het verduurzamen van uw huis.

Artikel delen: