Koninklijke Erepenning voor SWOL 1894

Koninklijke Erepenning voor SWOL 1894

Zwolle – Op zaterdag 21 september a.s. reikt burgemeester Peter Snijders van Zwolle omstreeks 17.00 uur de Koninklijke Erepenning uit aan zwem- en waterpolo-vereniging SWOL 1894. De vereniging krijgt de penning ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan. SWOL 1894 staat voor zwemplezier voor iedereen. Het lustrumprogramma van aankomend weekend is een afspiegeling van de combinatie van breedte- en topsport.

Anno 2019 is SWOL 1894 nog steeds springlevend. Met ruim 600 leden en de komst van zwembad De Vrolijkheid in 2012, is een stevige basis gelegd voor de vereniging. Samen met enthousiaste vrijwilligers en goede trainers staat de vereniging voor zwemplezier voor jong en oud. Want plezier staat voorop onder het motto “Je stopt niet met zwemmen als je ouder wordt, je wordt ouder omdat je stopt met zwemmen!”. De vereniging draagt in die zin bij aan de breedtesport. Er wordt ook op hoger niveau gepresteerd. Het aanwezige talent wordt volop gestimuleerd, zonder de oorspronkelijke cultuur gericht op plezier en ontspanning te verloochenen.

SWOL 1894 is groot geworden door het klein te houden. SWOL staat voor “breedtesport” voor alle leeftijden, valide of mindervalide. De vereniging hanteert de code blauw van de KNZB voor respect, sportiviteit, veiligheid en plezier in de zwemsport. De vereniging is ook maatschappelijk actief in Zwolle en de regio. Zij zet zich o.a. in voor de jaarlijkse schoolzwemkampioenschappen en wedstrijden voor kinderen in het speciaal onderwijs of mensen met een beperking.

De Koninklijke Erepenning wordt uitgereikt aan verenigingen die honderd jaar of langer (125, 150 etc.) bestaan en zich onderscheiden van andere vergelijkbare verenigingen in stad en regio. Verenigingen in Zwolle die eerder de Koninklijke Erepenning kregen zijn o.a. de Vereeniging tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis, Korfbalvereniging Oranje Zwart en scouting Huysmangroep.

Artikel delen: