De heer en mevrouw Wijbenga – Bonthuis 65 jaar getrouwd

De heer en mevrouw Wijbenga – Bonthuis 65 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Wijbenga – Bonthuis zijn 65 jaar getrouwd. Wethouder Klaas Sloots bracht het echtpaareen bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer Wijbenga is geboren op 16 mei 1931 te Dokkum waar hij ook is opgegroeid. Mevrouw Bonthuis is geboren op 22 november 1935 te Beerzerhaar, gemeente Ommen. Toen ze vijf jaar was zijn ze verhuisd naar Zwolle. Ze is verder opgegroeid in de Sumatrastraat in Zwolle. Het echtpaar heeft elkaar ontmoet in Zwolle tijdens een zomerfeest. Ze zijn op 23 september 1954 getrouwd.

De heer Wijbenga is op zijn 16e jaar van de ambachtsschool gegaan. Hij heeft even gewerkt voor een hoefsmid, om op zijn 18e naar Rotterdam te reizen om de grote vaart op te gaan. Op 25 januari 1949 kwam hij bij de Firma C. Minnaar in dienst. Om vervolgens de Machinisten opleiding in Groningen te gaan volgen. Toen dit afgerond was, is hij gaan werken als WTK (werktuigkundige) op tanker de Diligentia tot dit schip versleten was. Daarna is de heer Wijbenga gaan werken als rederij inspecteur. Wegens omstandigheden stopte deze baan en is hij gaan werken bij de Gemeente Zwolle. Annie heeft na haar basisschooltijd haar ouders geholpen met het huishoudelijk werk.

De gezondheid van het echtpaar is niet meer zoals voorheen. Het autorijden en het fietsen is dan ook verleden tijd.

Artikel delen: