De Middag van Mooi Schoon op 12 oktober

De Middag van Mooi Schoon op 12 oktober

Zwolle – Op zaterdagmiddag 12 oktober organiseert het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA van 13:00 tot 17:30 uur De Middag van Mooi Schoon. Een inspirerende middag voor iedereen die zich inzet om zwerfvuil te voorkomen of op te ruimen. Ook mensen die zich nog niet inzetten maar wel geïnteresseerd zijn, zijn van harte welkom. Zonder zwerfvuil is onze wereld zoveel mooier. Gezonder en veiliger. Een schone, gezonde en veilige wereld draagt bij aan het leefplezier en aan een mooie natuur.

Gelukkig zijn er in de gemeente Zwolle steeds meer mensen die zich inzetten om zwerfvuil te voorkomen of op te ruimen. Zo deden afgelopen jaar onder andere 1.249 enthousiaste mensen mee aan 40 opruimacties en 1.890 schoolkinderen ruimden in de Week van Mooi Schoon zwerfvuil op. Een aantal mensen raapt af en toe wat zwerfvuil op tijdens een rondje wandelen of tijdens het uitlaten van de hond.

Het doel van de Middag van Mooi Schoon is om al die mensen, die gaan voor een mooie en schone omgeving, te inspireren, de gelegenheid te geven om elkaar te ontmoeten en om hen te bedanken. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp zwerfvuil zijn welkom.
Er is een vrijblijvend en voor jong en oud geschikt programma met tal van workshops, sprekers, activiteiten en inspirerende voorbeelden. En vanzelfsprekend een lekker hapje en drankje. De Middag vindt plaats bij Infocentrum IJssel Den Nul in de gemeente Olst-Wijhe. Er rijden pendelbussen vanaf het treinstation naar de locatie.

Meer informatie over het programma en de routebeschrijving vind je op www.mooi-schoon.nl/12oktober. In verband met de organisatie is het fijn als je je van te voren aanmeldt. Dat kan via de aanmeldknop op www.mooi-schoon.nl/12oktober. De gemeente Zwolle voert het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon samen met 17 andere ROVA-gemeenten. Het doel van het programma is zwerfvuil voorkomen en zwerfvuil bestrijden.

Artikel delen: