FC Zwolle pakt laatste kans in Den Bosch

Den Bosch – FC Zwolle heeft de belangrijke Play Off wedstrijd in en bij FC Den Bosch winnend afgesloten. De uitslag werd 1-2.

In de 35e minuut bracht Garritsen FC Zwolle op een 0-1 voorsprong. In de tweede helft bracht Beekmans via een penalty de stand op gelijke hoogte. In de 85e minuut scoorde Zuidam de bevrijdende 1-2. FC Zwolle dwingt daarmee een derde en beslissende wedstrijd af na het verlies tegen de Brabanders van de afgelopen week in Zwolle. Het duel wordt a.s. woensdag 20 uur in Zwolle gespeeld. De winnaar van het duel speelt a.s. zondag de eerste wedstrijd voor de finale tegen De Graafschap uit Doetinchem.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Ik vroeg me al af waar de wedstrijd gespeeld zou worden, maar dat heeft dus inderdaad met doelsaldo, danwel uitdoelpunten te maken. Goede zaak dat het in Zwolle is, kunnen ze de flater van afgelopen week weer wegpoetsen.

  Helaas hoeft de eventuele volgende tegenstander – De Graafschap – geen derde wedstrijd te spelen.

  Ik begreep dat er bij VVV – ADO vanwege twee keer 1-0 zelfs penalties zijn genomen om te bepalen waar de derde wedstrijd gespeeld zou moeten worden. Het is Den Haag geworden.

 2. Dankzij die belachelijke regel van de KNVB is een extra uitdoelpunt niet voldoende en moeten we alsnog een derde wedstrijd spelen, anders waren we nu al een ronde verder. Toch jammer dat de KNVB meent op deze manier de eredivisie clubs in bescherming te moeten nemen. Bij de play-offs om europees voetbal wordt wel gewoon het uitdoelpunten systeem gehanteerd.

 3. Was ’t >:( wat een comedy idd met al die wedstrijden en dan ook nog 75% een 3e wedstrijd. Hier heeft Wilbert ook gelijk in

  Helaas hoeft de eventuele volgende tegenstander – De Graafschap – geen derde wedstrijd te spelen

  De volgende tegenstander van De Superboeren heeft een wedstrijd meer in de benen in korte tijd. Zal allemaal wel omwille van de commercie zijn.
  En idd Pieter

  Bij de play-offs om europees voetbal wordt wel gewoon het uitdoelpunten systeem gehanteerd.

  Vreemd!

 4. Wat nog dubieuzer is Dick, in de eerste rond van de play-offs om promotie is er wel sprake van het uitdoelpunten principe, maar dan zijn de eredivisie clubs er nog niet bij omdat die in de tweede rond pas instromen. Als dat dat geen bevoordeling is van de eredivisie clubs weet ik het ook niet meer. Over het algemeen zal een eredivisionist over drie wedstrijden bijna altijd voordeel hebben tegen een eerstedivisionist.

 5. @ Peter; Die instroming is ook vreemd en dubieus, ben ik met je eens. Worden de zaken van de 1e-divisionisten dan zo slecht behartigd daar in Zeist 😮

 6. Wat hier niet genoemd wordt:
  De (bijna fatale) penalty van Den Bosch werd gegeven na hands van een speler van FC Den Bosch. FC Zwolle bijna genaaid dus.

 7. Net gezien idd :'( Zelco voelde zich ook aardig genaaid, maar dan door zijn eigen sponsors. “Het is maar goed dat ik na een jaartje weer weg ben bij RKC” hmmmm

 8. Wat een blinde die van Hulten zeg.. >:( En die assistent trouwens ook.. Iedereen zag dat het een handsbal van Den Bosch was (zelfs trainer Bos zei het) en hij geeft een penal en geel voor een Zwolle speler.

  Wat een schande.. Disciplinair schorsen die 2.

 9. Pure schande die scheids, zo triest is het dus gesteld met die nederlandse scheidsrechters!! Echt me bek viel open van verbazing!!

 10. Uit reis was weer toB geregeld, geen drankjes te koop, rare stewards, bijna te laat, verplichte combi en toch mensen met eigen vervoer (om wat voor een k*t reden dan ook).

  Toppie geregeld allemaal!

Reageer