Nooit te oud om te voetballen, start van OldStars walking football bij SV Zwolle - Foto: PEC Zwolle United
Foto: PEC Zwolle United

Nooit te oud om te voetballen, start van OldStars walking football bij SV Zwolle

Zwolle – Bent u 60 jaar of ouder en heeft u ook zin om (weer) te voetballen? Lekker buiten actief bezig zijn samen met leeftijdsgenoten? In oktober kan dit bij voetbalvereniging SV Zwolle!

In samenwerking met PEC Zwolle United, de maatschappelijke tak van PEC Zwolle, WijZ Welzijn en SportService Zwolle start SV Zwolle met OldStars walking football op sportpark Marslanden. OldStars walking football neemt in belangstelling toe. Steeds meer Eredivisieclubs en verenigingen beginnen met het aanbieden van OldStars walking football. SV Zwolle begint, in navolging van andere verenigingen in Zwolle, in oktober ook met OldStars walking football.

Wat is OldStars walking football? OldStars walking football is een van oorsprong Engelse vondst en een vorm van voetbal waarbij, de naam zegt het al, de spelers niet rennen maar wandelen. Het is een prachtig alternatief voor ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet meer mee kunnen doen aan het traditionele voetbal, maar wel graag een balletje willen trappen. Daarbij is het goed voor de gezondheid.

Er wordt gespeeld op een veld van 40 bij 25 meter met en tegen andere voetballers en zonder keeper. Naast niet rennen, mag de bal niet boven heuphoogte komen en is het hebben van fysiek contact niet toegestaan. Deze regels zijn er om blessures te voorkomen en maakt het voetballen uitdagender. Communicatie, gericht passes geven en timing zijn door deze regels dan ook erg belangrijk. Niet alleen het voetballen staat centraal, maar juist het samenzijn en het onderhouden van sociale contacten. Bijvoorbeeld na afloop in het clubhuis van de vereniging gezellig nog even koffie drinken met z’n allen.

Vijf donderdagen in oktober (3 oktober, 10 oktober, 17 oktober, 24 oktober en 31 oktober) kunt u bij SV Zwolle geheel vrijblijvend (en gratis) mee doen met de trainingen. De training duurt van 10.15 tot 11.15 uur. Onder begeleiding van een instructeur kunt u kennis maken met OldStars walking football, geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Ook als u nog nooit hebt gevoetbald, bent u van harte welkom. Kennis van het voetbalspel is niet nodig; OldStars walking football spelen kan iedereen.

Trapt u een balletje mee de komende donderdagen in oktober? Opgeven is niet nodig. Vanaf 10.00 uur is er iemand aanwezig om u te verwelkomen bij SV Zwolle, op sportpark Marslanden aan de Hyacinthstraat 66a. En na afloop van de training staat in het clubhuis de koffie klaar. Twijfelt u nog en wilt u eerst meer informatie? U kunt contact opnemen met Bram van Bessen; 06-42627933 of info@sportparkmarslanden.nl

Artikel delen: