PEC Zwolle voor vierde seizoen in de eDivisie

PEC Zwolle voor vierde seizoen in de eDivisie

Zwolle – PEC Zwolle maakt zich op voor het vierde seizoen in de eDivisie, de digitale variant van de Eredivisie. In de aanloop naar de start van deze competitie zijn de contracten van de eSporters Tony Kok en Stefan Vellinga verlengd. Met topspeler Kok gaan de Blauwvingers ook dit seizoen voor het kampioenschap!

Kok, die vorig seizoen aangetrokken werd door de club, leverde gelijk een topprestatie door zich te plaatsen voor de finale van de eDivisie, welke helaas op het nippertje verloren ging. Ook het WK ging, als nummer 41 van de wereld in het seizoen 2018/2019, op één plek op de ranglijst aan zijn neus voorbij.

In het huidige seizoen zal Kok de clubkleuren van PEC Zwolle wederom vertegenwoordigen in de nationale competitie en de strijd aangaan om zich te kwalificeren voor grote internationale toernooien. Met een grote fanbase van bijna 20.000 volgers op Instagram en zo’n 42.000 abonnees op YouTube is Kok tevens een van de populairste eSporters van het land.

Vellinga gaat alweer zijn vierde seizoen bij PEC Zwolle eSports in. Nadat hij in de eerste twee jaargangen namens de club uitkwam in de eDivisie, is hij vanaf het seizoen 2018/2019 de eAmbassadeur van de club. Met zijn achtergrond als LO-docent is Vellinga een mooi boegbeeld en voorman bij clubactiviteiten in de regio.

eSports is de snelst groeiende sport van de wereld, waarbij het afgelopen eDivisie-seizoen een bereik van bijna 18 miljoen (!) views behaalde. PEC Zwolle behoorde tot de top drie best bekeken clubs.

Over de eDivisieDe

eDivisie is een initiatief van de Eredivisie CV, in samenwerking met de 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™, Endemol Shine Nederland en wordt uitgezonden door FOX Sports. Binnen de eDivisie strijden eSporters van de 18 Eredivisieclubs om het kampioenschap in de game FIFA Ultimate Team. Voor de Eredivisie en de clubs is de eDivisie een innovatief platform om jongeren te bereiken en de betrokkenheid van bestaande fans bij hun club te vergroten.

Bron: www.peczwolle.nl

Artikel delen: